24 Kasım Öğretmenler Günü

okancan

Bilge Üye
Öğretmenler Günü'nde elbette bütün öğretmenleri, öğretmenlerimizi, Anadolu'nun gülen yüzünü dünyaya tanıtan, yüz akımız, eğitime adanmış, fedakâr, cefakâr eğitim gönüllülerini hatırlamamız gerekir.
Onlar hayat cevherlerimizin ve saf güzelliğin temsilcisi masum evlatlarımızın ruh mimarları olan hârika sanatkârlardır. Onlar mermere sûret vermeye çalışan heykeltıraş veya altına, elmasa şekil vermeye gayret eden sanatkârlardan çok daha mühim ustalarımızdır.

Prof. Dr. Hayrettin Karaman Hoca'mızın, Avustralya'da bulunduğu zaman orada karşılaştığı Türk okullarının öğretmenlerinin şahsında gurbetteki bütün öğretmenlerimiz için yazdığı şiiri, Öğretmenler Günü münasebetiyle takdim ediyorum.

Gurbetteki Öğretmenler

Öğretmen dervişler çağdaş dervişler

Kılıçsız cihaddır yaptığı işler

Melekler tebrike koşup gelmişler

Allah yolu deyip koşan dervişler

Allah'ın nurunu taşımak için

Birer ampul gibi ışımak için

Muhtacın başını kaşımak için

Dumanlı dağları aşan dervişler

Allah rızasını önceye alan

Karaya, denize, havaya dalan

Her gittiği yerde bir rehber olan

Bir hizmet aşkıyla coşan dervişler

Şehiddir ölenler, gazi yaşayan

Yapıp ettikleri övgüye şayan

Küçükleri seven büyüğü sayan

Hak ediyor şeref ve şan dervişler

Ne vatan hasreti ne evlat ne eş

Bütün insanları bilmişler kardeş

Aydınlık kaynağı bir cömert güneş

İbadette daim, her an dervişler

Allah'ın nurunu söner mi sandın

Mümini yolundan döner mi sandın

Bâtıl gelip hakkı yener mi sandın

Allah'ın nuruyla bakan dervişler

Avustralya, 24 Nisan 2002

Sadece Romanya'ya gidip de dönmeyen eğitim gönüllülerimizden pek çok ismi bir yazımızda saymıştık. Yine de biz hemen aklımıza gelen Yâsin Çalkım, Abdullah Güven (ki daha önceki bir yazımızda belirttiğimiz gibi bu Abdullah Yâsin'in kabrine gitmiş ve şehitlik mesajını almıştı. Onun için Yâsin'in mezarının yanına gömüldü), Adem Tatlı, Erkan Çağıl, Ali Aytekin, Mustafa Doğan, Bilal Kaya, Ramazan Güner, Hüseyin Demirtaş, Cengiz Taştan, Erdal Kirman, Ubeyde Türkyılmaz ve hatırlayamadığımız merhumlara, şehitlere Cenab-ı Erhamürrâhimin'den rahmetler diliyoruz.

ABDULLAH AYMAZ

Benzer konular

okancan

Bilge Üye
Bu vesileyle ben de tüm eğitim camiasının, eğitimci arkadaşlarımın ve başta site sahibi mehmet bey , site yönetimi ve eğitimciyim.net üyelerinin öğretmenler gününü kutluyorum , öğretmenlik mesleğinin hak ettiği değere kavuşmasını diliyorum....

...ve "öğretmenler günü" nün  hediye alınmaması gibi basit konularla gündeme gelmesini istemiyorum.daha doğrusu bu konunun öğretmenler gününe mahsus gündeme gelmesi beni üzdü, bu gün alınmasın da başka günler alınsın mı yani ?

egitimciyiz

Yönetici
sizlerin de öğretmenler gününü kutlar,nice güzel günlerde birlikte olmak dileği ile..

F

feyza05

Ziyaretçi
Tüm öğretmenlerimizin  ÖĞRETMENLER GÜNÜ kutlu olsun...

ebru32

Kayıtlı Üye
Gününüz kutlu olsun değerli öğretmen arkadaşlarım.

elmakurdu

Bilge Üye
Dünyada her şeye değer biçilebilir, ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü, onun eseri her şeydir ve hem de hiçbir şeydir.
(Socrates)

bir öğretmen için en güzel hediye emek verdiği öğrencisini iyi yerlerde görmektir, emeklerimizin boşa gitmemesi dileğiyle, paha biçilmez eserler yetiştirmek dileğiyle öğretmenler günümüz kutlu olsun.

A

akkuru

Ziyaretçi
Tüm eğitim neferlerinin Öğretmenler Günü kutlu olsun.....
Nice hakkıyla bu günü kutlayabilme dileğiyle.....

C

cendere

Ziyaretçi
çok değerli meslektaşlarım
her sabah uyandığımızda mesleğinizi yapmak için büyük bir hazla ÇİÇEKLERE koşuyoruz.Onun için bu gün susalım ve bizi soranlara ;

"beni bilse bilse çiçekler bilir dostlarım,
niçin yaşadığımı ben onlara söyledim,
çiçeklerde açar benim gizli arzularım."  diyelim.

..gününüz kutlu ,
yaşantınız mutlu,
geleceğiniz umutluolsun...TÜM ÖĞRETMENLERE SELAM OLSUN...

KILIÇ

Bilge Üye
fakültede bir profosör arşiv odasınnı karıştırırken bir tez. bulur
açar içini okur. kenar mahalledeki bir okulu araştıran bir tezdir bu. yıllar önce yapılmıştır. profosörün dikkatini son cümle çeker.i bu okulda okuyanalar hiçbir şey olamaz. merak etmiştir ne oldu acaba o öğrencilere. hemen öğrencilerine tez konusu olarak verir. üniversite öğrencileri o isimleri tek tek araştırır.  doktor, avukat,öğretmen, politikacı,mühendis ... her meslekten insan yetiştirmiştir o okul.  şaşırır ve sorarlar nasıl oldu diye.ve hepsinin verdiği tek cevap bize bir öğretmen geldi. hayatımızı değiştirdi.işte şimdi buradayız.

işte bize bu öğretmen gibi öğretmen gereklidir. tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun

C

cendere

Ziyaretçi
kılıç hocam verdiğiniz örnek bana bir hatıramı hatırlattı ...

KÜBRA  isminde bir öğrencim , 6. sınıfta bir felaket, 7 de daha çığırından çıktı.. 8. sınıfta alacağı hali düşünemiyordum bile ...fakat 8 de çok olumlu gelişmeler oldu, Kübra'cım ne oldu sna böyle bir değişime uğradın dedim -öğretmenim 7. sınıfta veli yoplantısında anneme Kübra bu yıl geçen yıldan daha iyi , çok güzel gelişmeler var demişsiniz o kadar mahçup oldum ki... ondan sonra düzelmeye karar verdim dedi... sonra Kübra çok iyi bir liseye ve üniversiteye gitti... :)

F

feyza05

Ziyaretçi
KILIÇ ve cendere hocam şu slayt tam da sizin yazdıklarınızla örtüşüyor...Hiçbir şey ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir...

http://www.egitimciyim.net/forum/index.php?topic=7364.msg12739;topicseen#msg12739