EĞİTEK'ten İl Milli Eğitimlere UYARI!!!

• Konbuyu başlatan feyza05
  • Başlangıç tarihi
F

feyza05

Ziyaretçi
Bakanlık Makamından alınan 18.12.2008 tarih ve 22168 sayılı yazıda, görevlendirilmek üzere teklif edilecek Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenlerin önemi ve gerekliliği vurgulanmasına rağmen, bazı il millî eğitim müdürlükleri halen ekte yer alan yazıyı okullara duyurmayarak, görevlendirme yapmadıkları anlaşılmaktadır.

MEMURHABERLERİ.NET/ÖZEL HABER

İl Millî Eğitim Müdürlüklerinin Dikkatine;

Sayın yetkili,

Genel Müdürlüğümüze yoğun bir şekilde gelen telefonlar ve ulaşan e-Posta mesajlarından, okullarımızda öğrencilerin ve vatandaşların hizmetine sunulan bilişim teknolojisi sınıflarında hizmet vermek üzere görevlendirilecek “Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenler”in görevlendirilmelerine ilişkin tereddüte düşülen hususların Genel Müdürlüğümüz tarafından açıklanmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1- Bakanlık Makamından alınan 18.12.2008 tarih ve 22168 sayılı yazıda, görevlendirilmek üzere teklif edilecek “Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenler”in önemi ve gerekliliği vurgulanmasına rağmen, bazı il millî eğitim müdürlükleri halen ekte yer alan yazıyı okullara duyurmayarak, görevlendirme yapmadıkları anlaşılmaktadır. Bilişim teknolojisi sınıflarına yapılan yatırımlardan en yüksek verimin alınabilmesini sağlamak amacıyla, söz konusu görevlendirmelerin eksiksiz bir şekilde mutlaka yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde, meydana gelebilecek olumsuz durumların idari sonuçlar doğuracağı bilinmelidir.

2- Bilişim teknolojisi sınıfı bulunmasına rağmen, okulda görev yapan “Bilişim Teknolojileri öğretmenleri”nin hiçbirinin görev istememesi durumunda, bu öğretmenler arasından il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün uygun göreceği bir “Bilişim Teknolojileri öğretmeni” belirlenerek, bu öğretmenin “Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen” olarak teklifi Bakanlığımız Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne yapılacaktır. Şayet okulda tek bir “Bilişim Teknolojileri Öğretmeni” varsa bu öğretmenin “Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen” olarak teklifi Bakanlığımız Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır.

3- Söz konusu görevlendirmelerde, öğretmenlerin çalışma sürelerine ait yıl şartı aranmamaktadır. Bu durumda, stajyer öğretmenlere de bu görev verilebilecektir.

4- “Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen” olarak teklif edilecek öğretmenler 1 yıl süreyle görev yapacak olup görevlendirilme onayları Bakanlık Makamından her 6 ayda bir alınacaktır.

5- Askerliklerini öğretmen olarak yapanların “Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenlik” yapmak üzere teklifleri yapılmayacaktır.

6- Sözleşmeli öğretmenlere imzalatılan hizmet sözleşmesi gereğince bu öğretmenlerin “Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenlik” yapmak üzere teklifleri yapılmayacaktır.

7- İl millî eğitim müdürlüklerinin uygun görmesi halinde 1. maddede anılan yazının 8. maddesi gereğince merkez ilçeler arasında görevlendirme yapılabilecektir. Merkez ilçelerle, merkez ilçe dışındaki diğer ilçeler arasında görevlendirme yapılmayacaktır.

8- 1. Maddede anılan yazı ekinde yer alan EK-2 formlar yalnızca iller genelinde kullanılacak .
olup buralarda saklanıp Genel Müdürlüğümüze gönderilmeyecektir.

9- “Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenlik” belgesine sahip olan ve 1. maddede yazılı şartları sağlayan öğretmenler de “Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen” olarak görevlendirilebilecektir.

Ayrıca;

“Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenler”in görevlendirilmesinde Bakanlığımız tarafından illere ayrılan kontenjanların tamamına görevlendirme yapılacaktır.

Söz konusu görevlendirmelerle ilgili olarak ortaya çıkabilecek tereddütlerin giderilmesi ve karşılaşılabilecek sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla, Bakanlığımız Bakanlığımız Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün (0312) 296 94 00/9665 veya 9714 numaralı telefonları ve bitefo@meb.gov.tr elektronik posta adresi aracılığı ile iletişim kurulacaktır.

Bilgilerinizi ve görevlendirmelerle ilgili resmi yazı ve listelerin süresi içinde gönderilmesi hususunda gereğini önemle rica ederiz.

http://www.memurhaberleri.net/haber_detay.asp?haberID=613