Eğitim Kooperatifleri Geliyor

egitimciyiz

Yönetici
Türkiye, Konut Ve Tarım Kooperatiflerinin Ardından "eğitim Kooperatifleri" İle Tanışıyor. Özel Okula Dönüşüm Sürecindeki Dershanelerin, Modele Yoğun İlgi Göstermesi Bekleniyor. Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı'nın Çalışmalarının Tamamladığı Eğitim Kooperatifleri Modeli, Dönüşecek Dershanelere De İlaç Olacak. Bakanlık, İspanya, İngiltere Ve Almanya'da Uygulanan Ve Öğretmenlerin Patron Olduğu Eğitim Kooperatifleri Modelini Türkiye'ye Getirdi. Böylece, Dershaneler Dönüşünce İşsiz Kalma Riski Yaşayan Öğretmenler, Bir Araya Gelerek Kendi Okullarını Açabilecek. Bu Sistemle, Öğretmenler Artık Çalışan Olmak Yerine Kendi Okullarında Patron Olabilecek. Veliler De Bir Araya Gelerek Eğitim Kooperatifi Kurabilecek. Kooperatiflere Teşvikler De Sağlanacağını Açıklayan Gümrük Ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kooperatif Modeli İle Özel Okul Alanındaki Özel Sektör Tekelinin Kırılacağını Hem Fiyatın Düşeceğini Hem De Kalite Geleceğini Söyledi. Şu Ana Kadar Kooperatif Kurulması İçin 4 Başvuru Geldiği Belirtildi.