Fazla isteme…..

sebahattin68

Bilge Üye
Fazla isteme…..

ALLAH eşeği yarattı ve ona dedi ki : Sen bir eşeksin. Sabahtan akşama kadar yorulmadan çalışacaksın ve ağır yükleri sırtında taşıyacaksın, ot yiyeceksin, az akıllı olacaksın ve 50 yıl yaşayacaksın.

Eşek cevap verdi:30 yıldan fazla verme!!!!!
Ve öyle oldu….

Sonra ALLAH köpeği yarattı ve ona dedi ki: Sen köpeksin insanların mallarını koruyacaksın, onların en yakın dostu olacaksın, İnsandan geriye kalanları yiyeceksin ve 25 yıl yaşayacaksın.

Köpek cevap verdi: Böyle yaşamak çok fazla bana 10 yıl ver yeter.
Ve öyle oldu….

Daha sonra ALLAH maymunu yarattı ve ona dedi ki: Sen bir maymunsun ağaçtan ağaca sallanacak ve bir aptal gibi dolaşacaksın, insanları eğlendireceksin ve 20 yıl yaşayacaksın.

Maymun cevap verdi: İnsanların palyaçosu olarak 20 yıl çok fazla bana 10 yıldan fazla verme…
Ve öyle oldu…..

Ve sonunda ALLAH insanı yarattı ve dedi ki: Sen insansın dünyada düşünen tek canlı olacaksın, diğer yaratılmışlara hükmedeceksin, dünyayı yönetecek ve 20 yıl yaşayacaksın…

İnsan cevap verdi:ALLAH’ım insan olmak için 20 yıl yetmez, lütfen bana eşekten artan 20 yılı, köpekten artan 15 yılı ve maymundan artan 10 yılı ver…ALLAH bunu kabul etti….

Ve 20 yıl insan olarak yaşadı, sonra evlendi 20 yıl eşek olarak sabahtan akşama kadar çalıştı, ağır yükler taşıdı…Sonra çocukları oldu ve 15 yıl köpek gibi yaşadı evini korudu ve aileden kalanları yediii…..

Sonra ilerleyen yaşında 10 yıl maymun olarak yaşadı aptal gibi davrandı ve torunlarını eğlendirdiii…

Ve  bu güne kadar böyle geldiii…

EVLİ ERKEKLER DERNEĞİ