Formatör Ve Ek Ders

yundermur

Çalışkan Üye
Sayın Hocam,

yeni İdareci Olduğum İçin Bazı Şeyleri Kafamda Netleştiremediğim İçin Soruyorum.

1-ilk Defa Formatör Öğretmenle Çalışacağım İçin Tam Bilemiyorum, Formatör Öğretmen Branşının Derslerine Kaç Saate Kadar Girer . Bizim Okuldakinin Branşı Dkab  yani Aylık Karşılığını Doldurupta  fazlasını Girdiğinde Onada Ek Ders Alır Mı?

hem  18 Saat Formatörlükten Hemde Normal Girdiği Ekdersin Parasını Mı Alacak?

2-  mesela  12 Öğretmen Var Ve 11 Sınıf Var  bunlardan 7 Tanesi Zaten  sınıf Öğretmeni  diyelim. Geriye Kaldı 5 Branş Öğretmeni Bunlarda İkinci Kademedeki  6a  6b  7a 8a Sınıflarının Rehber Öğretmenliğini Aldılar Geriye Kaldı Bir Öğretmen

bu Sınıf Alanlar Dediki  ben Sadece Sınıf Alacam Kulüp İstemiyorum Dedi  bu Bir Öğretmene Mi Kulüp Verecem  illada Kulüp Alacaksınız Arkadaşlar  diyemez Miyim

3-birde Sadece Sınıfı Olanlara  veya Sadece Kulübü Olanlara Her Hafta 2 Saat Mi Yazacam Yoksa Bir Hafta Kulüp Bir Hafta Rehberlik Olduğu İçin Bir Hafta 2 Saat Yazıp Bir Hafta Yazmayacak Mıyım?

4- Sadece Ücret Karşılığı Derse Giren Öğretmene Nöbet  sınıf Ve Kulüp Verebilir Miyim?

teşekkürler  

not: Yanlışlıkla  Özelede Aynı Soruyu Yazdım Kusura Bakmayın

egitimciyiz

Yönetici
Değerlı Hocam Formatorler Her 6 Ayda Bır Görevlendırme Yapıldığı İçin Yonetmelık Acıkca Yazıyor 18 Saatten Bır Saat Fazla Alamaz.evet 18 Saat Var En Fazla.ama Asl Olan Okulda Bransında Ders Acığı Olmayacak.

egitimciyiz

Yönetici
2.sorunuzda Da Sunu Soyleyebılırım Kı,zaten Ekders Yonetmeığınce Bır Öğretmene Her Ikı Gorevı Bırden Vermeyın Dıyor.yanı Bu Onalrın Hakkı.haftalıkta 2 Saat Ekders Alacaklar

egitimciyiz

Yönetici
Sadece Sosyal Kulup Veya Sadece Rehberlık Aldılar Mı 2 Saat Ekder Verılır.yonetmelıkte Acıkca Yazıyor.yanı Ikısını De Yapmak Zorunda Değilller.

ücret Karsılığı Gırenlere De Nobet Ve Kulup Verılebılır.ama Onlara 2 Saat Değil Fıılı Olarak Gırdıklerı Ders Gıbı Dusunecek Ve 1 Saat Ekders Verın Hocam

yundermur

Çalışkan Üye
Hocam Bazı Konular Tam Netleşmedi

rica Etsem Daha Açık Yazabilir Misin

1-hem  18 Saat Formatörlükten Hemde Normal Girdiği Ekdersin Parasını Mı Alacak?

2-öğretmen Sınıfım Var Diye Kulüp İstemedi Veya Kulübüm Var Diye Sınıf İstemedi

birkaç Sınıfa Şube Rehber Öğretmeni Veremedik,  Bu Sınıflar Rehber Öğretmensiz Mi Kalacak

veya Tam Tersi Her Öğretmen Sınıf Aldı Kulüpte İstemedikleri İçin Kulüp Kuramadık

ne Yapacaz O Zaman

muhtemelen Başıma Geleceği İçin Israrla Soruyorum Hocam

şimdiden Teşekkürler

egitimciyiz

Yönetici
Hocam Formator  18 Saat Gorevlendırme Nedenı Ile Alacak.baska Hıc Bır Ad Altında Ücret Alamaz.yanı Ne Kadar Derse Gırerse Gırsın 18 Saatten Fazla Olamaz.

yeterlı Ogretmen Varsa Oncelıkle Sınıf Rehber Öğretmenlığı Almak Zorunda.ben Istemıyorum Bır Yere Kadar.bu Noktada Sızın Takdır Hakkınız Doğar.teblığ Edersınız Olur Bıter.herseyı De Keyfe Bırakılmaz.

sosyal Kulupte Olduğu Kadar Verırısınız.ama Öğretmenden Istemedığıne Dair Dilekçe Alın Bu Durumda.