Genç Beyinlere Robot Tasarlama Fırsatı

• Konbuyu başlatan cendere
  • Başlangıç tarihi
C

cendere

Ziyaretçi
hacettepe Üniversitesi Teknoparkı'nda Faaliyet Gösteren Türk Şirketi Robotsan, Her Yaştan Öğrenci Ve Araştırmacının Robot Tasarlayabilmesi İçin Ürün Geliştiriyor.

türk Mühendislerin Özgün Tasarımını Taşıyan Robotlar, Kullanıcıların Teknoloji Uygulamaları İle Erken Yaşlarda Tanışmalarını Ve Üretkenliklerini Geliştirmelerini Sağlıyor.

ürünlerinin Bireysel Gelişim, Eğitim, Hobi Amaçlı Kullanılabilecek Robotlar Ve Yan Ürünlerden Oluştuğunu Belirten Robotsan Genel Müdürü Nusret Erdener, Bunların Robot Bilim Ve Mekatronik Alanında İlköğretim, Lise Ve Üniversite Düzeyindeki Kullanıcılara Uygun Olarak Hazırlandığını Bildiriyor. Çok Amaçlı Eğitim Setlerinin Temel Bilimler Ve Mühendislik Alanlarında Farkındalık Oluşturmayı Amaçladığını Kaydeden Erdener, Gençlerin Deneyerek Öğrenmeye Dayalı Özgün Ürünler Geliştirebildiklerini Anlatıyor.

şu Anda Robot Sistemlerinin Sadece Eğlence Amaçlı Kullanıldığını, Ürünlerinin İse Tamamen Eğitim İçin Tasarlandığını Vurgulayan Genel Müdür, Sistemin Abd Ve Avrupa'da Çok Yaygın Olduğunu Ancak Türkiye'de İlk Kez Kendilerinin Kullanıma Sunduğunu Söylüyor. Erdener, Her Yaştan Çocuğun Programlama Dilini Bilmese Bile Üç Ana Bileşeni Ve Yazılımı Kullanarak Robot Tasarlayabildiğini Kaydediyor. Robotların Eğitimde Yer Alabilecek En Uygun Araçlardan Biri Olduğunu Belirten Erdener, "anaokulundan Yükseköğrenime Tüm Aşamalarda Robotlar Kullanılabilir. Robot Tasarımı, Öğrencilerin Teknolojiye Isındırılması, El Becerilerinin Oluşturulması, Problemlerin Tanımlanmasında Kuramsal İle Pratik Arasındaki Geçişin Sağlanmasında Rol Almalı." Diye Konuşuyor

http://www.universitekulis.com/haberdetay.asp?id=599