Halk Eğitim Ve Ekders Hesabı

yundermur

Çalışkan Üye
sayın Hocam

bir Sınıf Öğretmeni

haftada 30 Saat Derse Giriyor Artı 6 Saat Egzersizi Var

bu Öğretmenin Bunun Haricinde Halk Eğitim Merkezinin 4 Ve 5 Sınıf Öğrencilerine Açmış Olduğu Haftada 10 Saatlik Kursta 10 Saat Değilde 4 Saat Görev Alabileceği Söyleniyor

savunmalarında İse Öğretmene Normal Mesai Dışında 10 Saat Ekders Ücreti Ödenebileceği Ve Zaten Bunun 6 Saatinin Egzersizden Ödendiği Ve Geriye Sadece 4 Saat Daha Ekders Ödenebileceği

böylece Toplam 10 Saat Ders Ücreti Ödenebileceği Söyleniyor.

benim Sorum İse

bu 10 Saatin Hesaplanmasında Öğretmenin Yaptığı 6 Saatlik

egzersiz İşin İçine Katılır Mı Yoksa Katılmaz Mı

teşekkürler

Benzer konular

egitimciyiz

Yönetici
Değerli Hocam Bununla İlgili Çok Yazılar Gördum Ama Su Anda Nere Koydum Açıkcası Bulamadım.ama Gerek Hafta Sonundakı Sbs Kursları Ve Gerekse Diğer Kurslar Nedenıle Verılen Ekdersler Kesınkle Ve Kesınlıkle Okulla Karıstırılmasın.zaten Gerek Hafta İçi Mesai Saatlerı Dısındakı Ve Hafta Sonundakı Kurslar %10 Fazla Ödeme Yaplılır.bu Ikısı Cok Farklıdır.

yundermur

Çalışkan Üye
Yanıt İçin Teşekkürler Ama

belgeye İhtiyacım Var Hocam

belgelerini Bulduğun Zaman Paylaşırsan Sevinirim

beklemedeyim

egitimciyiz

Yönetici
Hocam Sizin İçin Bir Daha Aradım Ama Bulamadım.amalum Cok Evrak Var.ama İçin Rahat Olsun.dedığım Gecerli.

acar18

Kayıtlı Üye
Sayınhocam Konuyla İlgili Mevzuat Maddesi MillÎ Eğitim Bakanlığı
yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın Diğer Okul Ve Kurumlarda Ders Görevi Başlığı Altındaki 26. Maddesidir. Bu Maddede

madde 26- (1) Bu Karar Kapsamında Bulunan Yönetici Ve Öğretmenlere, Aslî Görevlerini Aksatmamak Ve Aylık Karşılığı Ders Görevlerini Tamamlamak Kaydıyla; Bakanlığa Bağlı Okul Ve Kurumlarda, Diğer Kurumlara Bağlı Okullar İle Yüksek Öğretim Kurumlarında, Ücretleri Görev Aldıkları Okul Veya Kurumca Ödenmek Üzere Ek Ders Görevi Verilebilir. Ancak, Bu Tür Görevlendirmelerde Verilecek Ek Ders Görevi, Kendi Okullarında Veya Dengi Okullarda Haftada Aylık Ve Ücret Karşılığı Okuttukları Ek Ders Saati Sayısı Toplamını Dolduranlar Bakımından Haftada 10 Saati Geçemez.
(2) Bu Maddenin Birinci Fıkrasında Belirtilen Yönetici Ve Öğretmenlere, Bu Kararın 7, 8 Ve 9 Uncu Maddelerine Göre Verilen Ek Ders Görevleri İstisnadır. Denmektedir.bu Maddeye Göre Halk Eğitim Merkezi Başka Bir Kurum Olmasından Dolayı Kendi Okulunda 30 Saat Derse Giren Bu Kardeşimizin Ücretini Halk Eğitim Merkezinden Alması Kaydıyla Burada 10 Saate Kadar Derse Girmesinde Bir Sakınca Yoktur.kendi Okulunda Yaptığı Ekzersiz Çalışması Bunu Bağlamaz.ekzersiz Çalışması Bu Esasların 17. Maddesinde Düzenlenmiştir Ve Bu Maddeyle Hiç Bir Bağlantısı Yoktur.selamlar

egitimciyiz

Yönetici
Tsk Hocam Açıklamlarınız İçin.vermıs Olduğunuz Kaynak Vermıs Olduğum Cevabı Doğrular Vazıyettedır.çok Tsk Ederım.