İsmail Koncuk ücretli öğretmenlerin atanmaları hak

egitimciyiz

Yönetici
İsmail Koncuk ücretli öğretmenlerin atanmaları hakkında açıklama yaptı

27 Kasım 2017 tarihinde TRT Haber’de açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, MEB’de 5 yıl süre ile ücretli öğretmenlik yapmış kişilerin 3 katı mülakat kotası aranmadan mülakata alınarak atanmaları için kanuni düzenleme yapılacağını belirtti. Bakan Yılmaz’ın açıklamalarını Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk değerlendirdi.

İSMAİL KONCUK; ŞARK KURNAZLIĞI

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından televizyon programında yapılan açıklamaları hatırlattı ve “5 yıl ücretli öğretmenlik yapmış olanların doğrudan mülakata alınabileceği şeklinde mevzuat düzenlemesi yapılabileceği, açıklaması ortalığı karıştırdı.” ifadesini kullandı. Bakanın açıklamasının atanamayan ancak ücretli öğretmenlik yapmış kişileri sevindirmiş olabileceğini belirten Koncuk, atama bekleyen büyük çoğunluğun ise infial halinde olduğunu ifade etti. Bakan İsmet Yılmaz’ın açıklamalarının eski kasaba politikacılarını aklına getirdiğini söyleyen İsmail Koncuk bunun tam bir şark kurnazlığı olduğunu belirtti.

BAKAN YILMAZ BALTAYI TAŞA VURDU
Milli Eğitim Bakanının ücretli öğretmenler için yaptığı bu açıklama ile baltayı taşa vurduğunu belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı, “Çünkü 5 yıl ücretli öğretmenlik yapmış çok fazla atanmamış öğretmen olmadığını hesap edemedi, ya da düşünemedi, ancak yaklaşık 400 bin öğretmenin tepkisi korkunç, bu tepki dinse bile, Sn Bakan’ın bu açıklaması tarihe geçti.” ifadelerini kullandı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK TEHLİKELİ BİR HAL ALIR
Bakan Yılmaz tarafından yapılan bu açıklamanın aklı başında olan kimseyi memnun etmemesi gerektiğini belirten Koncuk ücretli öğretmenlik istihdamının tehlikeli bir hale gelebileceğine işaret etti. Ücretli öğretmenlik istihdamına kökten karşı gelindiğine vurgu yapan İsmail Koncuk bu düzenlemenin ücretli öğretmenliği meşru duruma getireceğini ifade etti.

Mülakata inanan güvenen tek bir kişinin olmasının dahi imkansız olduğunun altını çizen Koncuk, bu uygulama ile birlikte mülakata bel bağlanacağına değindi. Açıklamalarında “Bu sebeplerle, şark kurnazlığı ile yapılan bu açıklama siyaseten de sakattır, çok az öğretmeni kazanayım derken ki, mülakat olduğu sürece ortada bir kazanım da yoktur, yüzbinlercesini Sn. Bakana ve dolayısıyla Hükümete düşman hale getirecektir.” ifadelerine yer veren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı, burada en büyük düşmanın mülakat olduğunu vurguladı.

BOŞ BELEŞ BÜROKRATLARA DİKKAT ETMELİ
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı üzmek istemediğini ancak kendisini uyarmak istediğini belirten Koncuk, Bakan Yılmaz’a bu tür bilgiler vererek bakanın bu yönde televizyon kanallarında açıklama yapmasını sağlayanların Bakanı sürekli kamuoyunda, MEB personel camiasında tartışılmasına sebep olduklarını vurguladı. Bakan İsmet Yılmaz’ın boş beleş bürokratlarına dikkat etmesini isteyen Koncuk, bizden söylemesi dedi.

Mülakat ve KPSS puanı ile ilgili atama konusunda basında ve kamu haber sitelerinde yer alan bilgilere de değinen Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı şu ifadelerle açıklamasını sonlandırdı;