Kanuna Aykırı Eğitim Kurumu Açanlara Verilecek Cez

• Konbuyu başlatan cendere
  • Başlangıç tarihi
C

cendere

Ziyaretçi
kanuna Aykırı Eğitim Kurumu Açanlara Verilecek Ceza   

ankara - Anayasa Mahkemesi, Kanuna Aykırı Eğitim Kurumu Açanların Cezalarını İndiren Ve Bu Tür Yerlerin Kapatılmasını Öngören Türk Ceza Kanunu'nun (tck) İlgili Hükmünü Kaldıran Maddesinin İptal İstemini 5 Mart Perşembe Günü Esastan Görüşmeye Devam Edecek.
chp, 5377 Sayılı Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 3. Maddesiyle 5237 Sayılı Tck'nın 13. Maddesinin (1) Numaralı Fıkrasından Sonra Gelmek Üzere Eklenen (2) Numaralı Fıkranın Ve 29. Maddesiyle Değiştirilen 5237 Sayılı Kanun'un 263. Maddesinin İptali Ve Yürürlüğünün Durdurulması İstemiyle Anayasa Mahkemesi'nde Dava Açmıştı.

davayla İlgili İlk İncelemesini Yapan Yüksek Mahkeme Heyeti, Davayı 19 Şubat Perşembe Günü Esastan Görüşmeye Başlamış Ancak Tamamlanamadığı İçin Başka Gün Görüşmeye Devam Etme Kararı Almıştı.

kanunun İptali İstenen 29. Maddesi, Kanuna Aykırı Eğitim Kurumu Açanların Cezalarını Hafifletiyor. Daha Önce 6 Aydan 3 Yıla Kadar Olan Hapis Cezası Ve Bu Tür Yerlerin Kapatılmasını Öngören 263. Madde, 5377 Sayılı Kanun İle "kanuna Aykırı Olarak Eğitim Kurumu Açan Veya İşleten Kişi, 3 Aydan 1 Yıla Kadar Hapis Veya Adli Para Cezası İle Cezalandırılır" Olarak Değiştiriliyor.

kanun İle Tck'nın 13. Maddesine Eklenen (2) Numaralı Fıkra İse "yabancı Ülkede İşlenen Bazı Suçlardan Dolayı Türkiye'de Yargılama Yapılmasının Adalet Bakanının Talebine Bağlı Olması Şartını" Getiriyor.

kaynak : Anadolu Ajansı