C
cendere
Ziyaretçi
kışın Vücudumuzun Direnci Düştüğü İçin Vitamin İhtiyacımız İki
kat Artıyor. Kış Sebzeleri İse Vitamin Açısından Çok Zengindir. Sebzelerde Bulunan Antioksidanlar (a, C, E Vitaminleri Ve Selenyum Gibi Mineraller, Oligosakkaritler, Ve Fenoller Gibi Bazı Maddeler) Hastalıklara Karşı Vücudun Savunma Mekanizmasını Güçlendiriyor. Ayrıca Sebzeler, İçerdikleri Posa İle Bağırsak Faaliyetlerine Yardımcı Olurken Kabızlığı Engelliyor Ve Uzun Süre Tok Kalmamızı Sağlıyor.
bağışıklık Sistemimizde Önemli Bir Rolü Olan C Vitamini Vücutta Depolanmadığı İçin Her Öğün Alınması, Özellikle Sigara İçenlerin Daha Fazla C Vitamini Almaya Özen Göstermesi Gerekiyor. Çünkü Vücutta C Vitamini Eksikliğinde Halsizlik, Çabuk Yorulma Ve Hastalıklara Yakalanma Riski Artıyor.
brokoli Bir Vitamin Deposudur
ayrıca Lahana, Karnabahar, Ispanak, Marul, Pazı, Roka, Pırasa, Soğan, Sarmısak Gibi Kış Sebzeleri Kanser Ve Kalp-damar Hastalıkları Riskini Azaltıyor. Sarmısak, Soğan, Turp Ve Şalgam Gibi Sebzelerdeki Kükürtlü Bileşikler İse Kan Yağlarının (kolesterol) Ve Yüksek Tansiyonun Düşmesinde Etkili. Brokolinin Yüzde 56, Brüksellahanasının Yüzde 29, Lahananın Yüzde 70, Karnabaharın Yüzde 70 Oranında Kanser Ve Kalp-damar Hastalığı Riskini Azaltması İçerdikleri Glikosinolat Maddesine Bağlı.
brokoli: Mineral Ve Demir Eksikliğini Gideren Brokoli Vitamin Deposudur. Antikarsinojenik (kansere Karşı Koruyucu) Etkisi Yüksek, Kalsiyum Açısından Zengin, Dolayısıyla Kemik Erimesine Karşı Koruyucu, Lif Oranı Yüksek Bir Besindir.
enginar: Kan Şekerini Dengelemede, Kandaki Üre Ve Kolesterolün Düşürülmesinde Ve Karaciğer Detoksunda Çok Etkili Bir Sebzedir.
sarmısak: Yüksek Tansiyon Ve Kalp Hastalığı Riskini Azaltır. Bağışıklık Sistemini Güçlendirici Etkiye Sahiptir.
lahana Bağırsak Kanserinden Korur
arkadaşlar Uzun Süre Devam Eden Sindirim Problemi(kabızlık)ileride Bağırsak Kanseri Gibi Ciddi Hasarlar Meydana Getirebilir.bunun Önüne Geçmek İçin Lif İçeriği Zengin Besinlerden Faydalanmak Gerekir...
maydanoz: C Vitamini Ve Demir Deposudur. Böbrekleri Temizleyici, Kan Şekerini Dengeleyici Ve Kansere Karşı Koruyucu Etkiye Sahiptir.
kereviz: Antioksidan Ve Sindirim Sistemini Rahatlatıcı Etkiye Sahiptir. Kerevize Özel Kokusunu Veren Fitalid Adlı Maddenin Kandaki Stres Hormonunu Azalttığı, Bu Yolla Damarların Gevşemesini Ve Tansiyonun Düşmesini Sağladığı, Ayrıca Kolesterolü De Düşürdüğü Belirtiliyor.
lahana: Beyaz Lahana En İyi Toksin Atıcıların Başında Yer Alıyor. İçerdiği Antioksidanlar Sayesinde Bağırsak Kanserine Karşı Koruyucu Özelliği Vardır. Düşük Kalorili, A,b Ve C Vitaminleri Açısından Zengin, Bol Posa İçeren Ve Tohumları İdrar Söktürücü Özelliğe Sahip Bir Bitkidir.
kırmızıbiber: Karotenoidler, Flavonoidler, Esans Yağları Ve Bol C Vitamini İçeren Kırmızıbiberin Yüksek Tansiyonu Ve Kolesterolü Düşürdüğü Biliniyor.
pırasa Böbrek Taşlarını Engeller
karnabahar: Karnabahar Hem Enfeksiyonlara Karşı Etkin Hem De Antibakteriyel Özellikte Birçok Aktif Madde İçeriyor. Özellikle Kronikleşmiş İdrar Yolları Enfeksiyonlarında Bilinen En Etkili Sebzedir. İçerdiği Bol Miktarda Fosfor, Özellikle Osteoporozu Önleyici Ve Kemik Oluşumunu Destekleyici Etkiye Sahiptir.
pırasa: Potasyum, Kalsiyum, Demir Ve Fosfor Bakımından Oldukça Zengindir. E, C, B1, B2 Ve A Vitamini İçeriği Yüksektir. Pırasa Böbrek Taşlarının Oluşumunu Engelleyici Etkin Maddelere Sahiptir. İçerdiği Posa Sayesinde Kabızlıkta Tercih Edilen Sebzeler Arasındadır.
ıspanak: Başta Demir Olmak Üzere Çeşitli Mineral Tuzları İle A Ve C Vitaminleri Açısından Zengin Olan Ispanak Çok Değerli Bir Besindir. Mide, Karaciğer Ve Pankreas Salgılarını Uyarır. Ispanakta, Demir Dışında Magnezyum, Fosfor, İyot Ve Vücudun Dengesini Koruyan Mineraller Bulunur.
havuç: A Vitamininin Ön Maddesi Olan Karotenleri İçerir. Bu Maddenin Aktif Hale Geçmesi İçin Havuçlu Salataların Mutlaka Yağıyla Yenmesi Gerekir.