Meb'den, Ek Dersle İlgili İki Görüş Yazısı | Eğitimin Yeni Yüzü | Egitimciyim.Net

Meb'den, Ek Dersle İlgili İki Görüş Yazısı

egitimciyiz

Yönetici
Katılım
24 Ağu 2007
Mesajlar
2,727
Tepki
6
Puan
38
Konum
Türkiye
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Ek Derse İlişkin İki Görüş Verdi. Birinci Görüşte; Anadolu Lisesine Dönüştürülen Okullardaki Müdür Yardımcılarının Anadolu Lisesinde Görev Yapan Müdür Yardımcıları İçin Öngörülen Ek Ders Ücretinden Yaralandırılıp Yararlandırılmayacağı; İkinci Görüşte İse Öğrenci Sosyal Ve Kişilik Hizmetleri Adı Altında Ödenen Ek Ders Ücretinin, Hazırlık Ve Planlama Görevi Karşılığı Ek Ders Ücreti Saatinin Belirlenmesinde Ne Şekilde Dikkate Alınacağı, Açıklanmaktadır.
anadolu Lisesine Dönüştürülen Okullardaki Yöneticiler Okulun Dönüştürüldüğü Tarihten İtibaren Anadolu Lisesinde Görev Yapan Yöneticiler İçin Öngörülen Ek Ders Ücretinden Yaralandırılacaklar.

milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 28/12/2010 Tarihli, 77086 Ve “ek Ders Ücreti” Konulu Yazılarında; “bilindiği Gibi, Bakanlığımıza Bağlı Her Derece Ve Türdeki Eğitim Kurumlarında Görevli Yöneticilerin, Yönetim Görevi Karşılığında Haftada Kaç Saat Üzerinden Ek Ders Ücretinden Yararlandırılacakları Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 10’uncu Maddesinin Birinci Fıkrasında Düzenlenmiştir, Aynı Maddenin İkinci Fıkrasında İse; "bu Madde Kapsamında Ek Ders Ücretinden Yararlandırılanlardan Durumları Birden Fazla Özelliğe Uyanlara Yapılacak Aynı Nitelikteki Ödemede, Sadece Miktarı Fazla Olan Dikkate Alınır." Hükmüne Yer Verilmiştir.

bu Düzenleme; Yöneticilerin İlgili Mevzuat Hükümleri İle Tespit Edilen İnceleme, Araştırma, Planlama, Programlama, Yönetim, Denetim, Eğitim Ve Öğretim Gibi Görevleri Bağlamında Olmak Üzere, Farklı Yönetsel Çabayı Ve Çalışmayı Gerektiren Durumlar Göz Önünde Bulundurularak Emek-ücret Dengesi Bütünlüğünde Yapılmıştır.

bu Çerçevede, Okul Yönetiminin Tamamının Ayrım Gözetilmeksizin Tüm Okulun Yönetimden Sorumlu Olduğu Dikkate Alındığında, Söz Konusu Yönetim Kadrosunda Olanların, Okulun Anadolu Lisesine Dönüştürüldüğü 2010–2011 Ders Yılının Başlangıç Tarihi Olan 20 Eylül 2010 Tarihinden İtibaren, Anılan Karar'ın 10'uncu Maddesinde Anadolu Liselerinde Görev Yapan Yöneticiler İçin Öngörülen Saatler Üzerinden Ek Ders Ücretinden Yararlandırılmalarının Uygun Olacağı Değerlendirilmektedir.” Açıklamasında Bulundu.


2-milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 06/01/2011 Tarihli, 1006 Sayılı Ve “ek Ders Ücreti ” Konulu Yazıları İle Öğrenci Sosyal Ve Kişilik Hizmetleri Adı Altında Ödenen Ek Ders Ücretinin, Hazırlık Ve Planlama Görevi Karşılığı Ek Ders Ücreti Saatinin Belirlenmesinde Ne Şekilde Dikkate Alınacağını Açıkladı.

öğrenci Sosyal Ve Kişilik Hizmetleri Saatleri Ders Dışı Hazırlık Hesabında Dikkate Alınacak

milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 06/01/2011 Tarihli, 1006 Sayılı Ve “ek Ders Ücreti” Konulu Yazılarında; “bilindiği Gibi, Millî Eğitim Bakanlığının 27/02/2007 Tarihli Ve 2007/19 Sayılı Genelgenin 2'nci Sırasında; "...bu Hükme Göre, Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Çerçevesinde Sosyal Etkinlik Faaliyetlerinde Danışman Öğretmen Olarak Görevlendirilenler İle Sınıf Veya Şube Sorumluluğu Verilen Sınıf/şube Rehber Öğretmenleri, Bu Görevleri Karşılığında, Diğer Görevlerine Bağlı Olarak Almaları Gereken Ek Ders Ücretlerinden Bağımsız Olarak Haftada 2 Saat Ek Ders Ücretinden Yar Arlandırılacaklardır. İki Görevin Birlikte Yapılması Durumunda Da Sadece Bir Görev İçin Ek Ders Ücreti Ödeneceği Dikkate Alınarak, Danışman Öğretmenlik Ve Sınıf/şube Rehber Öğretmenliği Görevinin Birlikte Aynı Öğretmene Verilmemesi Uygun Olacaktır.

bu Hüküm Kapsamında Haftada 2 Saat Ek Ders Ücretinden Yararlandırılan Söz Konusu Öğretmenler Tarafından Dönüşümlü Olarak Okutulan 'rehberlik/sosyal Etkinlikler/sosyal Etkinlik' Dersi İçin Ayrıca Ek Ders Ücreti Ödenmeyecek; Ancak, Haftalık Ders Programında Yer Alan Bu Ders Saati, Bu Dersi Fiilen Okutan Öğretmenin Hazırlık Ve Planlama Görevi Karşılığı Ek Ders Ücretinin Belirlenmesinde Dikkate Alınacaktır." , Aynı Genelgenin 6'ncı Sırasında İse; "...hazırlık Ve Planlama Görevi Karşılığı Verilecek Ek Ders Ücretinin Belirlenmesinde Aylık Ve Ek Ders Ücreti Karşılığı Fiilen Okutulan Ders Sayıları Esas Alınacaktır. Bu Bağlamda, İşletmelerde Meslek Eğitimi Ve Staj Kapsamındaki Ders Görevleri İle Planlama Ve Bakım-onarım, Öğrenci Sosyal Ve Kişilik Hizmetleri, Sınav, Belleticilik Ve Benzeri Görevler Karşılığı Ödenen Ek Ders Ücretlerine İlişkin Saatler Bu Belirlemede Dikkate Alınmayacaktır... " Denilmektedir.

bu Çerçevede Konunun Örneklendirilmesi Gerekirse, Üzerinde Sınıf/şube Rehber Öğretmenliği Görevi Bulunan Genel Bilgi Ve Meslek Dersi Öğretmenleri Kapsamındaki Bir Öğretmenin Aylık Ve Ek Ders Ücreti Karşılığı Haftada 19 Saat Fiilen Ders Okuttuğu Ve Bu Derslerin Dışında Aynı Hafta İçinde Fiilen 1 Saat De "rehberlik/sosyal Etkinlikler/sosyal Etkinlik" Dersini Okuttuğu Varsayıldığında, Bu Öğretmenin O Hafta İçin Yararlandırılacağı Ek Ders Ücret Şöyle Olacaktır; Haftada 19 Saat Okuttuğu Derslerin 15 Saati Aylık Karşılığı, 4 Saati Ek Ders Ücreti Karşılığı Sayılacak, O Hafta Fiilen Okuttuğu "rehberlik/sosyal Etkinlikler/sosyal Etkinlik" Dersi Karşılığında Ayrıca Ek Ders Ücreti Ödenmeyecekse De Bu Ders Hazırlık Ve Planlama Görevi Karşılığı Ödenecek Ek Ders Ücreti Sayısının Belirlenmesinde Dikkate Alınacağından, O Hafta İçinde Toplam 20 Saat (19+1) Ders Okuttuğu İçin Hazırlık Ve Planlama Görevi Karşılığı Alacağı Ek Ders Ücreti De 2 Saat Olacaktır. Bu Öğretmen Öğrenci Sosyal Ve Kişilik Hizmetleri Görevi Karşılığında Da Haftada 2 Saat Ek Ders Ücretinden Yararlandırılacağından, Bu Konumdaki Bir Öğretmen O Hafta İçin Toplam 8 Saat (4+2+2) Ek Ders Ücretinden Yararlandırılacaktır.

aynı Konumdaki Bir Öğretmenin O Hafta İçinde 1 Saat "rehberlik/sosyal Etkinlikler/sosyal Etkinlik" Dersini Fiilen Okutmadığı Varsayıldığında İse, Bu Öğretmenin Hazırlık Ve Planlama Görevi Karşılığı Olarak O Hafta İçin Alacağı Ek Ders Ücreti 1 Saat (19/10=1) Olacağından, Bu Durumdaki Bir Öğretmenin O Hafta İçin Toplam 7 Saat (4+1+2) Ek Ders Ücretinden Yararlandırılması Gerekecektir.” Açıklamasında Bulundu.

ahmet Kandemir

resmi Yazıyı Ekten İndirebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • MEBden ek dersle ilgili iki görüþ yazýsý.zip
    250.6 KB · Görüntüleme: 4

Benzer konular

M

madure

Ziyaretçi
Merhaba Ben Normal Eğitim Yapan Bi Okulda Sınıf Öğretmeniyim Hergün Sabah 4 Saat Derse Girdikten Sonra Son 2 Saat Süt İzni Kullanmaktayım Müdürüm Ekdersimi Kesti.16 Saat Ek Ders Yazdı....mazeret İzinlerinde Mali Haklara Dokunulmaz Deniyo Süt İzni Yarım Günlük İzin Den De Az Bi Süre ...ona Göre İse 25. Maddeye Göre Bi Fiiil Derse Girmem Gerekiyormus Haketmem İçin Bu Torba Yasaya Göre Kesmeye Hakkı Vatr Mı Biliyor Musunuz?teşekkürler
 

egitimciyiz

Yönetici
Katılım
24 Ağu 2007
Mesajlar
2,727
Tepki
6
Puan
38
Konum
Türkiye
Değerli Hocam O Konuda Maalesef Personel Genel Müdürlüğü Ödenmemesi Gerektiği İle İlgili Görüş Bildirmiştir.yazıyı Ulaşınca Sizlere Ulaştıracağım
 
M

murat23

Ziyaretçi
t.c.
millÎ Eğitim Bakanlığı
personel Genel Müdürlüğü



sayı :b.08.0.pgm.0.23.01.07.04. 4523 /93570  27/12 /2004
konu :süt İzni 


………………valiliğine
(millî Eğitim Müdürlüğü)



ilgi : A) 5223 Sayılı Devlet Memurları Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun
  B) Devlet Memurlarına Doğum Sebebiyle Verilecek İzinler Hakkında 2004/3 No’lu Tebliğ

bakanlığımıza İntikal Eden Yazılı Ve Sözlü Başvurulardan Öğretmenlerimizin Süt İzninin Kullanımı Konusunda Uygulamada Tereddütlerin Olduğu Anlaşıldığından Konuya İlişkin Olarak Açıklama Yapma İhtiyacı Duyulmuştur.

21/07/2004 Tarihli Ve 25529 Sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanarak Yürürlüğe Giren İlgi (a) Kanunla Değişik 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 104’üncü Maddesinin (a) Bendinde “memura Doğum Yapmasından Önce 8 Hafta Ve Doğum Yaptığı Tarihten İtibaren 8 Hafta Olmak Üzere Toplam 16 Hafta Süre İle Aylıklı İzin Verilir. Çoğul Gebelik Halinde, Doğumdan Önceki 8 Haftalık Süreye 2 Hafta Süre Eklenir. Ancak Sağlık Durumu Uygun Olduğu Takdirde, Tabibin Onayı İle Memur İsterse Doğumdan Önceki 3 Haftaya Kadar İşyerinde Çalışabilir. Bu Durumda, Memurun Çalıştığı Süreler, Doğum Sonrası Sürelere Eklenir. Yukarıda Öngörülen Süreler Memurun Sağlık Durumuna Göre Tabip Raporunda Belirlenecek Miktarda Uzatılabilir. Memurlara, Bir Yaşından Küçük Çocuklarını Emzirmeleri İçin Günde Toplam Bir Buçuk Saat Süt İzni Verilir. Süt İzninin Kullanımında Annenin Saat Seçimi Hakkı Vardır.” Hükmüne Yer Verilmiştir.

aynı Kanunun 104’üncü Maddesinin Değişik (a) Bendi İle Değişik 108’inci Maddesinin Üçüncü Fıkrasının Uygulanması Sırasında Ortaya Çıkması Muhtemel Tereddütlerin Giderilmesi Ve Uygulama Birliğinin Sağlanması Amacıyla Devlet Personel Başkanlığı Tarafından İlgi (b) Tebliğ Yayınlanmış Olup Tebliğin “uygulamaya İlişkin Açıklamalar” Bölümünün Süt İzninin Açıklandığı 3’üncü Maddesinde “eski Hükme İstinaden 6 Aylık Olan Süt İzninin De Çocuğun Bir Yaşını Tamamlamasına Kadar Günde Bir Buçuk Saatlik Süt İzninden Yararlandırılması...” Şeklinde Açıklama Getirilmiştir.

bilindiği Gibi Öğretmenlerimiz, Çocuklarımız Ve Gençlerimizin Eğitim Ve Öğretiminin Sorumlusu Olarak Bu Görevlerini Haftalık Ders Programları Bütünlüğünde Yerine Getirmektedirler. Bu Yönüyle Çalışma Saatleri, Diğer Devlet Memurlarına Göre Farklılık Arz Etmektedir.

eğitim-öğretim Gibi Son Derece Önemli Görevi İfa Eden Öğretmenlerimizin De Kanunla Verilen Bu Haklardan; Eğitim Ve Öğretim Faaliyetlerinin Aksatılmadan Yürütülmesi Kaydıyla “süt İzni” Haklarını Da Kullanacaklardır.

bu İtibarla, Okullarımızda Görevli Süt İzni Kullanan Branş Öğretmenlerinin Ders Programları, Öğretmenlerin İstekleri De Göz Önünde Bulundurularak Düzenlenmeli, Sınıf Öğretmenlerinin İse İkili Öğretimde; Sınıflarını Hangi Dönemde İstediği Göz Önünde Bulundurularak Belirlenmeli, Tekli Öğretimde İse; Mümkünse Öğle Arası, Bunun Mümkün Olmaması Halinde Müzik, Dinkültürü Ve Ahlâk Bilgisi, Beden Eğitimi Ve İngilizce Gibi Diğer Branş Öğretmenlerinin Sınıfa Girdiği Zamanlarda Yararlandırılarak Eğitim-öğretimin Aksatılmadan Öğretmenyönetim İşbirliği İçinde Yapılması Gerekmektedir.

bu Nedenle, Konuya Gereken Özenin Gösterilerek, İlgi (a) Kanunun Ruhuna Uygun Bir Şekilde Hiçbir Taraf Mağdur Edilmeden Bu İşlemin Sürdürülmesi Konusunda Süt İzni Kullanan Öğretmenlerimiz İle Okul Yöneticilerimizin Gerekli Hassasiyeti Karşılıklı Olarak Göstermeleri Gerekmektedir.

bilgilerinizi Ve Gereğini Rica Ederim.



    Remzi Kaya
    Bakan A.
    Genel Müdür
    İmza 



dağıtım:
- Merkez Teşkilatına
- 81 İl Valiliğine

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/4523_93570.html
 

egitimciyiz

Yönetici
Katılım
24 Ağu 2007
Mesajlar
2,727
Tepki
6
Puan
38
Konum
Türkiye
Baya Eski Bir Yazı Hocam Bu.zaten Mesele Bu Değil Ekders Ücreti Konusu
 
M

murat23

Ziyaretçi
"bilindiği Gibi Öğretmenlerimiz, Çocuklarımız Ve Gençlerimizin Eğitim Ve Öğretiminin Sorumlusu Olarak Bu Görevlerini Haftalık Ders Programları Bütünlüğünde Yerine Getirmektedirler. Bu Yönüyle Çalışma Saatleri, Diğer Devlet Memurlarına Göre Farklılık Arz Etmektedir.

eğitim-öğretim Gibi Son Derece Önemli Görevi İfa Eden Öğretmenlerimizin De Kanunla Verilen Bu Haklardan; Eğitim Ve Öğretim Faaliyetlerinin Aksatılmadan Yürütülmesi Kaydıyla “süt İzni” Haklarını Da Kullanacaklardır.

bu İtibarla, Okullarımızda Görevli Süt İzni Kullanan Branş Öğretmenlerinin Ders Programları, Öğretmenlerin İstekleri De Göz Önünde Bulundurularak Düzenlenmeli, Sınıf Öğretmenlerinin İse İkili Öğretimde; Sınıflarını Hangi Dönemde İstediği Göz Önünde Bulundurularak Belirlenmeli, Tekli Öğretimde İse; Mümkünse Öğle Arası, Bunun Mümkün Olmaması Halinde Müzik, Dinkültürü Ve Ahlâk Bilgisi, Beden Eğitimi Ve İngilizce Gibi Diğer Branş Öğretmenlerinin Sınıfa Girdiği Zamanlarda Yararlandırılarak Eğitim-öğretimin Aksatılmadan Öğretmenyönetim İşbirliği İçinde Yapılması Gerekmektedir."

okul Öncesi Ve Sınıf Öğretmenleri Kullanamıyor, Bununla İlgili Olan Yazıyı Bulamadım Ama Eğitim Öğretim Aksatılıyorsa Kesilirhocam Benim Bildiğim.
 

egitimciyiz

Yönetici
Katılım
24 Ağu 2007
Mesajlar
2,727
Tepki
6
Puan
38
Konum
Türkiye
Kanunı Bır Iznı Kesecek Bır Genelge Yazı Olmaz.olamaz.suçtur Bu.her Memurun Hakkıdır Bu
 
M

murat23

Ziyaretçi
mehmet' Alıntı:
kanunı Bır Iznı Kesecek Bır Genelge Yazı Olmaz.olamaz.suçtur Bu.her Memurun Hakkıdır Bu

8-17 Çalışan Bayan Bir Memur Analık İzni Bitiminde İlk 6 Ay 3 Saat Süt İznini Kullanabilir Buna Kimse Karışamaz Zaten. Ama Günde Toplamda 5-6 Saat Çalışan Okul Öncesi Ve Sınıf Öğretmenlerinde (1-2-3 )bu Geçerli Değil.
bir Forumda Bayan Öğretmen Şöyle Bir Soru Sormuş; Sabah 4 Saat Dersim Var,  Ders Ve Teneffüs Toplamda 3 Saat 10 Dakika, Ben Sabah Süt İznimi Kullansam Da Öğleden Sonra 2 Saat Olan Dersime Girsem Diye. Size Göre Bu Mantıklı, Peki 1.sınıfa Giden Okuma Yazmayı Yeni Öğrenen Öğrencilere 2 Saat Yetecek Mi, Sabahtan Derslere Kim Girecek???

süt İzninde Eğitim Öğretimin Aksatılmaması Esastır Mehmet Bey...

millÎ Eğitim Bakanlığı Personeli
izin Yönergesi'inde Mazeret İzni Kısmında Bu Konu Gayet Açık Olarak Belirtilmiş. Şu An Değişiklik Olan Tek 6 Ay 3 Saat Olması, Onun Haricinde Bir Değişiklik Söz Konusu Değil...

"bu İzin, Eğitim-öğretimin Aksatılmaması Bakımından; Okulöncesi Ve Sınıf Öğretmenlerine Eğitim Ve Öğretim Saatleri Dışında, Diğer Öğretmenlere İse Çocuk Emzirme Durumları Göz Önünde Bulundurularak Derslerinin Günün Belli Saatlerine Konulması Suretiyle Kullandırılır."
 
M

madure

Ziyaretçi
Mehmet Hocam Ben Hala Cevap Alamadım Lütfen Bana Yardımcı Olur Musunuz ?süt İzni Kullanıyordum Günde 1,5 Saat ....ek Dersimi Kesmeye Hakkı Var Mı?hangi Maddeye Göre Kesemez Hakım Mı ?
 

egitimciyiz

Yönetici
Katılım
24 Ağu 2007
Mesajlar
2,727
Tepki
6
Puan
38
Konum
Türkiye
Hpocam O Kadar Açıklamada Bulunduk Sanırım Dikkatınızı Cekmedı.lütfen Dikkatli Okuyunuz
 
Üst Alt