Ne zaman eşşeklik edilir?

elmakurdu

Bilge Üye
eveeeet bugün gıcıklığım üstümde ve gıcccccıkkkkkk mı gıccccckkkk başlıklar atıyorum, ama konuyu okuyun anlayacaksınız beni , başka uygun bir başlık bulamadım ne yapayım :=(((((

Bir gün uçakta çeşitli hayvanlar seyahat emektedir.

Karga binbir muziplik yapıp hosteslere lafa atar,diğer yolcuarı rahatsız eder.Onun yaptığı herşeyin yanına kar kaldığını gören eşşek de benze şeyler yapmaya başlar.

Bir süre sonra,güvenlik gelir.Uçağın kapısını açıp eşşek ile kargayı tuttukları gibi pencereden aşağı atarlar.

Eşşek şaşkın bir şekilde aşağıya doğru düşerken,karga uçarak yanına gelir.Karga halinden gayet memnun ,muziplik yapmaya devam etmektedir ama eşşek aşağıya düşüyor olmaktan dolayı panik halinde sorar:

-Ben ne yapacağım şimdi?

Karga cevap verir:

-Eeee sen de madem uçmayı bilmiyorsun,neden eşşeklik ediyorsun?!

Kıssadan hisse:HEnüz kendi kanatlarıyla uçmayı öğrenmeden eşşeklik etmeye başlamamak gerek

Limit sizsiniz kitabından alıntıdır.

Benzer konular

F

feyza05

Ziyaretçi
Bu kıssadan "koyun gibi olmamak lazım" hissesini de çıkarabilirmiyiz:=)

elmakurdu

Bilge Üye
belki , eşşk kelimesi yerine koyun da konulabilirdi :=) o zaman nasıl bir sonuç çıkardı bilmiyorum :=)

F

feyza05

Ziyaretçi
Bunu hiç düşünmemiştim, benim aklıma herkes yapıyor diye yanlış yapanlar gelmişti, hani deriz ya koyun gibi olmayalım...

elmakurdu

Bilge Üye
koyun gibi sürü psikolojisine girebilir , eşşeklik münferit hataları temsil ediyor bence :=)))

F

feyza05

Ziyaretçi
elmakurdu' Alıntı:
koyun gibi sürü psikolojisine girebilir , eşşeklik münferit hataları temsil ediyor bence :=)))

Eeee güzel tespit, ne denebilir ki başka:=))

elmakurdu

Bilge Üye
Allahım bu gün ne kadar akıllıyım ne kadar espriliyim :=))))) ) sana şükürler olsun :=))))

F

feyza05

Ziyaretçi
elmakurdu' Alıntı:
Allahım bu gün ne kadar akıllıyım ne kadar espriliyim :=))))) ) sana şükürler olsun :=))))

Oooooo ne kadar da mütevaziyiz, ama hakkaten de bu gün öylesiniz, sayenizde keyfim yerine geldi:=))

Eğitimciyim.net sitesini işte bu yüzden daha çoook seviyorum...Güzel, hoş, seviyeli muhabbetler yapılabiliniyor ve güzel arkadaşlıklar ediniyor insan...

sebahattin68

Bilge Üye
kral arslanın önünde bir kortej düzenlenip kutlama yapılacaktır. eşekte girmek ister korteje önce almak isterler. 'sen yine bir eşeklik edersin diye' ama sonunda razı olurlar
tüm coşkusuyla devam ederken kutlamalar. eşek tam kral aslanın önünden geçerken
bir nara bir çifte sağa sola saldırmalar. her şey allak bullak olur.
    yaka paça edip kralın önüne  getirirler.  aslan sorar neden benim karşımda yaptın bu eşekliği. Başka bir yerde yapsa idim  bu kadar etkili olmazdıki  diye cevap verir eşek