Okul Kapanması Durumundaki Norm Fazlalığı

hasan_20

Kayıtlı Üye
Ben İlköğretim Okulu Öğretmeniyim.okulumuz 29 Haziranda Kapatılıp,anaokuluna Dönüştürüldü.09.109.2009 Tarihinde De Tüm Okul Kadrosunu Müdür Ve Müdür Yardımcısıda Dahil Herkesiaynı Kasabadaki Başka Bir İlköğretime Norm Fazlası Olarak Verildik.bizlerin Hangi Yolu İzlememiz Gerektiğini Bilen Varsa Cevap Bekliyorum. Bildiğime Göre Norm Fazlası Öğretmenler Veya İdarecilerde Dahil İstekleri Dışında Başka Bir Yere Atama Yapılamaz 2 Sene İçinde De Norm İlişkileninceye Kadar Norm Fazlası Olarak Aynı Mahalli Çevrediki Okullarda Görevli Olarak Kalır Biliyorum.acaba Sizlerin Fikri Nasıl. (yeni Atama Yönetmenliği Madde 35)

Benzer konular

egitimciyiz

Yönetici
Değerli Hocam Şu Anda Başka Bir Okula Atamanızın Yapılmasını Beklemekten Başka Yapacak Bir Durumunuz Olmadığı Kanaatindeyim.idarecıler Konusunda İse İlgili Atama Yönetmeliğinde Açıklama Var.
kapatılan, Dönüştürülen Ve Birleştirilen Eğitim Kurumu Yöneticilerinin Atamaları

Madde 26 – (1) Bu Yönetmelik Hükümleri Çerçevesinde;

A) Birleştirilme Yolu İle Oluşan Eğitim Kurumu Yöneticiliklerine, Birleştirilen Eğitim Kurumu Yöneticilerinden Başvuruda Bulunanlar Arasından Bu Yönetmelik Ekinde Yer Alan Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formuna Göre Yapılacak Değerlendirme Sonuçlarına Göre En Yüksek Puan Alan Yöneticilerin Ataması Yapılır.

B) Dönüştürülme Yoluyla Oluşan Eğitim Kurumu Yöneticiliklerine, Önceki Kurum Yöneticilerinin Norm Kadro İmkânları Ölçüsünde Atamaları Yapılır. Dönüşen Eğitim Kurumunun Yönetici Norm Kadrosunun Mevcut Yöneticiden Az Olması Durumunda İse Bu Yönetmelik Eki Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formuna Göre Yapılacak Değerlendirme Sonuçlarına Göre En Yüksek Puan Alan Yöneticilerin Ataması Yapılır.

C) Kapatılan Eğitim Kurumlarının Yöneticileri, İstek Ve İhtiyaç Birlikte Değerlendirilerek Uygun Görülecek Eğitim Kurumu Yöneticiliklerine Öncelikle Atanırlar.

(2) Bu Maddenin Birinci Fıkrasında Belirtilen Hükümlere Göre Atanamayan Yöneticiler, İstekleri De Dikkate Alınarak, Varsa Durumlarına Uygun İhtiyaç Bulunan Bir Başka Eğitim Kurumu Yöneticiliklerine, Durumlarına Uygun Boş Eğitim Kurumu Yöneticiliği Bulunmaması Hâlinde İse İstekleri De Dikkate Alınarak Kendi Okullarına Ya Da İhtiyaç Bulunan Bir Başka Eğitim Kurumuna Öğretmen Olarak Atanırlar.

Yöneticilik Görevinin Sona Ereceği Hâller

Madde 27 – (1) Eğitim Kurumu Yöneticilerinden;

A) Yurt Dışında Veya Uluslararası Kuruluşlarda Bir Yıl Ve Daha Fazla Süreyle Geçici Veya Sürekli Olarak Görevlendirilenlerin Yöneticilikleri,

B) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 108 İnci Maddesinin Dördüncü Fıkrası Hükümleri Çerçevesinde Bir Yıldan Daha Fazla Süre İle Aylıksız İzin Alanların Yöneticilikleri,

C) 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun 18 İnci Maddesi Kapsamında Aylıksız İzne Ayrılanların Yöneticilikleri

Sona Erer Ve Bu Şekilde Yöneticilikleri Sona Erenler Daha Sonra Yeniden Atama Kapsamında Duyurusu Yapılan Eğitim Kurumu Yöneticiliklerine Atanmak Üzere Başvuruda Bulunabilirler.

(2) İlgili Mevzuatında Belirtilen Yöneticilik Normuna Esas Ölçütler Çerçevesinde Yöneticilik Norm Kadrolarının Tamamı Ya Da Bir Kısmı Kaldırılan Eğitim Kurumlarında Görevli Yöneticiler, İstek Ve İhtiyaç Birlikte Değerlendirilerek Uygun Görülecek Eğitim Kurumu Yöneticiliklerine Öncelikle Atanırlar. Durumlarına Uygun Boş Eğitim Kurumu Bulunmaması Ya Da Kendilerine Önerilen Eğitim Kurumlarına Atanmak İstemeyenlerin Yöneticilikleri İki Öğretim Yılı Daha Devam Eder Ve Bu Süre İçerisinde Yapılacak Duyurulara Başvuruda Bulunabilirler. Bu Sürenin Sonunda Yapılan Norm Kadro Belirlemelerinde Durumlarında Herhangi Bir Değişiklik Olmayan Ve Durumlarına Uygun Eğitim Kurumu Yöneticiliğine Atanamayan Eğitim Kurumlarında Görevli Yöneticiler, İstekleri De Dikkate Alınarak Durumlarına Uygun Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanırlar.

(3) Norm Kadro Fazlası Yöneticiler Bu Yönetmelik Ekinde Yer Alan Ek-2  Yönetici Değerlendirme Formu Üzerinde Yapılacak Değerlendirmeye Göre En Az Puan Alandan Başlanarak Belirlenir.