Yönetici Atama Sınav Tarihi Belli Oldu

egitimciyiz

Yönetici
Sınav Tarihi Ne Zaman?

türkeğitimsen Başkanı Personel Genel Müdürüne Sınav Yıllardır Yılan Hikayesine Dönen Yönetici Atama Yönetmeliği Sonunda Yayınlandı. Yönetmelik Ana Hatları İle Eğitimciler Tarafından Beğenildi. Eksiklerin Sendikamızın Da Gayretleri İle Zaman İçersinde Düzeleceğine Eminiz, Yeter Ki İyi Niyet Olsun, Yeter Ki, Eğitim Çalışanları Benim Adamım, Karşıtım Gibi Değerlendirmelere Tabi Tutulmasın.

şu An 20 Binin Üzerinde Geçici Görevle Görevlendirilen Eğitim Kurumu Yöneticisi Bulunmaktadır. Yeni Yayınlanan Yönetmelik Doğrultusunda Bu Geçici Görevlendirmelerin En Kısa Zamanda Sona Ereceğini Düşünüyoruz.

yeni Yönetmelik, Sınav Esaslı Bir Yönetmeliktir, Bu Sebeple Sınavın Bir An Önce Yapılması Şu An Yaşanan Kargaşaya Ve Adam Kayırma Anlayışına Son Verecektir. Sınavın Yapılmasını Müteakip, Artık Geçici Görevlendirme Ve Bir Takım Mahfillerden İcazet Alma Devri Kapanacaktır. Bu Şekilde Büyüyen, Semiren Bazı Sendikalar Da Artık, Üye Bulmak İçin Adam Gibi Sendikacılık Yapmak, Sendika Olmanın Gereğini Yerine Getirmek Zorunda Kalacaktır. Aksi Bir Tavır, Bu Sendikaların Bitişi Anlamına Gelecektir. Çünkü, Bu Yeni Uygulamalarla, Makam Karşılığı Satın Alma Devri Sona Ermektedir. Sınav Puanına Güvenen Başvuracak Ve Atanacaktır.

bütün Bu Sebeplerle Sınavın Ne Zaman Yapılacağı Merak Konusudur. Konuyu Araştırmak İçin Personel Genel Müdürü Sayın Necmettin Yalçın’ı Arayan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Sınavın Bir An Önce Yapılması Gerektiğini İfade Ederek, Ne Zaman Yapılacağını Sayın Yalçın’a Sordu. Genel Müdür Necmettin Yalçın, Ekim Ayının 20’sinden Sonra Sınavın Yapılabileceği Bilgisini Vererek, Bu Tarih İtibariyle Sınavın Yapılabilmesi İçin Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün De Gerekli Çalışmaları Başlatttığını İfade Etmiştir.

yönetici Atamalarında Esas Olacak Sınavın Bütün Eğitim Çalışanlarına Hayırlı Olmasını Diliyoruz. Bu Sınavı Kazanmak İsteyen Yönetici Adayları Yönetmelikte Belirtilen Konulara İyi Hazırlanmalıdır. İyi Hazırlanan Ve Hak Edenin Atanmasını Diliyoruz.

not:türk Eğitim Sen Eğitim Çalışanları İle İlgili Bilgileri Bazıları Gibi Sadece Kendi Yakın Çevresine Duyurmak Yerine Bütün Eğitim Çalışanları İle Paylaşmaktadır. Bu Sorumlu Sendikacılık Ve Şeffaflık Anlayışımız Gereğidir.
türk Eğitim Sen Genel Merkezi

tarihini Sordu...