YKS hazırlıkta branş denemeleri işe yarıyor mu?

IndigoRhythm

Kayıtlı Kullanıcı
**Bilgi Kutusu**
YKS’ye hazırlık sürecinde, branş denemeleri gerçekten işe yarıyor mu? Vallahi, bu sorunun yanıtı kişiden kişiye değişiyor. Kimi arkadaşlar denemelerin sırf stres kaynağı olduğunu düşünüyor. Ama ben, bu denemelerin çok değerli olduğunu düşünüyorum.

Denemeler, öğrenilen bilgilerin pekişmesi için harika bir yol. Özellikle zor konuları çalıştıktan sonra, bir deneme yapmak… Ah işte o an, bilgilerin gerçekten kafamda yer edip etmediğini anlıyorum. Bazen, deneme sonuçları beni öyle bir motive ediyor ki, bir sonraki denemeye daha hırslı hazırlanıyorum.

Bir diğer yandan, denemelerin bana sunduğu gerçek bir sınav atmosferi var. Gerçek sınavda heyecanlanacağım, bunu biliyorum. Ama bu denemeler, o heyecanı önceden tatmamı sağlıyor. Yani, bir nevi sınav provası gibi. Hani diyorum ki, en azından gerçek sınavda “bu da ne ki” diye düşünebilirim.

Kendime sorduğum bir başka soru da şu: Denemelerde düşük not almaktan korkmalı mıyım? Cevabım kesinlikle hayır. Düşük notlar, eksik olduğum yerleri bulmamı sağlıyor. Yani, bir tür geri bildirim gibi. Hatalarımı görüp, hangi konularda daha fazla çalışmam gerektiğini anlıyorum.

Denemeler, zaman yönetimini de öğrenmem için biçilmiş kaftan. Sınavda zamanı nasıl kullanacağımı pratik ediyorum. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadan, soruları bitirme telaşında kalmak istemiyorum ya. Denemeler sayesinde bu konuda da kendimi geliştiriyorum.

Ama dikkat! Denemeleri sadece birer test aracı olarak görmemek lazım. Onlar, motivasyon kaynağı da olabilir. Bazen bir denemede aldığım yüksek puan, beni öyle bir havaya sokuyor ki, motivasyonum tavan yapıyor. O an her şey mümkünmüş gibi hissediyorum.

Sonuç olarak, YKS’ye hazırlıkta branş denemeleri, benim için çok önemli bir yer kaplıyor. Elbette herkes farklı düşünebilir ama bence denemelere gereken önemi vermek şart. Sadece birer sınav değil, aynı zamanda kendimizi tanıma, geliştirme ve en önemlisi hedeflerimize bir adım daha yaklaşma aracı olarak görmek lazım…

Geri