2009/1 Öğretmen Atama Sonuçları Açıklandı | Eğitimin Yeni Yüzü | Egitimciyim.Net

2009/1 Öğretmen Atama Sonuçları Açıklandı

  • Konbuyu başlatan cendere
  • Başlangıç tarihi
C

cendere

Ziyaretçi
milli Eğitim Bakanlığı, 2009-1 Öğretmen Atamalarında 7 Bin 81'i Kadrolu Olmak Üzere, Toplam 8 Bin 141 Öğretmen Atadı.

milli Eğitim Bakanlığı'nda Bakan Hüseyin Çelik'in Katılımıyla Gerçekleştirilen Atama Töreninde, 8 Bin 141 Öğretmenin Ataması Yapıldı. Bilgisayar Ortamında Yapılan Atamaların 834'ü Açıktan Atama, 48'i Milli Sporcu, 86'sı Kurumlar Arası Atama, 492'si Kurayla Atama, 7 Bin 81'si İse Kadrolu Olarak Yapıldı.

milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kadroya Geçen Sözleşmeli Öğretmenlerin Yerine 15 Gün İçinde Yeniden Sözleşmeli Öğretmen Ataması Yapılacağını Bildirdi.

öğretmen Atamaları Dolayısıyla Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda Tören Düzenlendi. Törende Konuşan Çelik, Türkiye'de Eğitimcilerin Görevlerini Ne Kadar Mutlulukla İcra Ederlerse Eğitim Sisteminin Çok Daha İyi Bir Noktada Olacağını Kaydetti.

bakanlığının Çalışmalarını Anlatan Çelik, Fiziki Alt Yapı Ne Kadar İyi Olursa Olsun, Öğretmenlerin Bunların Hepsinden Daha Çok Önem Taşıdığını Belirtti. Çelik, Öğretmenlerin Mesleklerini Severek Yapmalarının Kendileri İçin Önemli Olduğunu İfade Etti.

bu Yıl Toplam 35 Bin Öğretmen Ataması Yapılacağını Belirten Çelik, ''şimdi 8 Bin 285 Öğretmen Atıyoruz, Ağustos Ayında 15 Bin Öğretmen Ataması Daha Yapacağız, Daha Sonra Sonbaharda Muhtemelen Kasım Ayında Yine 10 Bin Küsur Öğretmen Atayacağız. Böylelikle 2009 Yılı İçinde Toplam 35 Bin Öğretmen Atamış Olacağız'' Dedi.

çelik, Bugün Yapılacak Atamalarla Birlikte Şu Anda Sözlemeli Öğretmenlik Yapanların Bir Kısmının Kadroya Atanmış Olacağını Belirterek, Onlardan Boşalan Yerlere De 15-20 Gün İçinde Yeniden Sözleşmeli Öğretmen Ataması Gerçekleştirileceğini Kaydetti.

atanan Öğretmenlerin, Tebligatı Beklemeden Bir An Önce Göreve Başlamalarını İsteyen Çelik, ''il Ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, Valilerimize Ve Kaymakamlarımıza Da Seslenmek İstiyorum: Gelen Gençlerimize Alışık Olmadıkları, Yabancısı Oldukları Yerlerde Yardımcı Olsunlar, Onlara Şefkatle Kucak Açsınlar. Orada Yalnız Olmadıklarını Hissettirsinler'' Dedi.

meb Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın Da Toplam 8 Bin 285 Kadro İçin 48 Bin 5 Adayın Başvurduğunu, Bunlardan 47 Bin 850'sinin Başvurusunun Kabul Edildiğini Bildirdi. Yalçın, 8 Bin 285 Kadronun 7 Bin 535'inin İlk Atama, 600'ünün Açıktan Atama, 100'ünün Kurumlararası Atama, 50'sinin De Milli Sporcular İçin Ayrıldığını Kaydetti.

konuşmaların Ardından Çelik, Atama İçin Bilgisayar Kurasını Başlatmak Üzere Salonda Bulunanlardan Rakamlar Söylemelerini İstedi Ve Toplam 9 Haneli Rakam Grubu Tamamlandıktan Sonra Atamalar Başladı.

kura Sonucunda 7 Bin 81'i İlk Atama, 434'ü Açıktan Atama, 86'sı Kurumlararası Atama, 48'i De Milli Sporcu Olmak Üzere Toplam 8 Bin 141 Adayın Ataması Gerçekleştirildi. Taban Puanlar İngilizce'de 74.8, Kimya'da 99.2, Matematik'te 88.5, Sınıf Öğretmenliği'nde 81.3, Sosyal'de 83.3, Tarih'te 83.7 Olarak Gerçekleşti.

çelik, Atanan Bazı Adaylarla Ve Aileleriyle Sohbet Ederek, Fotoğraf Çektirdi.

8.285 Kadrolu Öğretmen Atamaları Bugün Saat 10:00'da Yapıldı. Sonuçlar Henüz Meb Tarafından İnternete Verilmedi.

atama Sonuçları Sonrasında Meb'in Kaç Sözleşmeli Öğtretmenin Kadroya Geçtiğine İlişkin Bir Açıklama Yapması Da Bekleniyor.

diğer Taraftan, Sonuçlar Avea'dan Da Öğrenilebilecek. Bilgi İçin Tıklayınız.

meb'in İki Gün Önce Yaptığı Açıklama

basın Açıklaması

bakanlığımıza Bağlı Resmî Eğitim Kurumlarının Öğretmen İhtiyacını Karşılamak Üzere 2009-1 Öğretmenlik İçin Başvuru Ve Atama Kılavuzu Hükümleri Çerçevesinde 12-20 Şubat 2009 Tarihleri Arasında Alınan Başvurulara Dayalı Olarak Gerekli Şartları Taşıyanlardan İlk Atama, Açıktan Atama, Kurumlar Arası Atama Ve Millî Sporcuların Sınavsız Olarak Beden Eğitimi Alanına Atama Biçimleriyle 8.285 Kadrolu Öğretmen Ataması Yapılacaktır.

eğitim Kurumu Bazında Yapılacak Olan Atama Ve Görevlendirmeler; 25 Şubat 2009 Çarşamba Günü Saat 10.00’da Bakanlık Merkez Binasında Bulunan Başöğretmen Salonu’nda Yapılacaktır. Sayın Bakanımızla Birlikte Bakanlığımız Üst Düzey Bürokratları, Öğretmen Adayları Ve Aileleri İle Basın Mensuplarının Da Hazır Bulunacağı Söz Konusu Atamalar Bilgisayar Ortamında Gerçekleştirilecektir. Sonuçlar Aynı Gün Bakanlığın Http://personel.meb.gov.tr Adresinden Duyurulacaktır.

kadrolu Öğretmenliğe Atananlardan 2009-1 Öğretmenlik İçin Başvuru Ve Atama Kılavuzu’nda Belirtildiği Üzere Göreve Başlama Esnasında İstenen Belgeleri Hazır Olanlar 26 Şubat 2009 Tarihinden İtibaren Atandıkları İl Millî Eğitim Müdürlüklerine Başvurarak Görevlerine Başlayabileceklerdir.
ilgililere Ve Görevlilere Duyurulur. 23/02/2009

necmettin Yalçın
millî Eğitim Bakanlığı

personel Genel Müdürü 
 

Benzer konular

Üst Alt