Madde 11-( 30/11/2003 tarih ve 25302 S.R.G.de yayımlanan Yönetmelikle değişik)
Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında, genel bilgi ve meslek derslerinden
haftalık toplam ders yükü;
a) 6-31 saate kadar 1,
b) 31-42 saate kadar 2,
c) 42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1,
öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün
en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.
(*)Ancak, anadolu ve fen lisesi statüsündeki okullar ile mesleki ve teknik eğitim
merkezleri, özel eğitim okul ve kurumları hariç, aynı yerleşim merkezinde bulunan okul ve
kurumların branşlar itibariyle öğretmen norm kadrosunun belirlenmesinde; o yerleşim
merkezindeki (birden fazla eğitim bölgesi oluşturulmuşsa her bir eğitim bölgesindeki) okul ve
kurumların aynı branşlardaki haftalık ders yükü toplamı dikkate alınır. Belirlenen kadroların
okul ve kurumlar itibariyle dağıtımı, toplama dahil edilen her bir okul veya kuruma o
branştaki ders yükü en fazla olandan başlanılarak her 21 saate bir kadro olacak şekilde yapılır.
Bu şekilde yapılacak dağıtımda artan norm kadro, bakiye ders yükü en fazla olan okul veya
kuruma verilir.
A OKULUNDA : 24 SAAT 1 NORM 3 BAKİYE
B OKULUNDA : 31 SAAT 1 NORM 9 BAKİYE
C OKULUNDA : 32 SAAT 2 NORM 10 BAKİYE
ÖRNEKTEN ANLAŞILACAĞI ÜZERE EĞİTİM BÖLGESİNDE BİR DERSTEN 87 SAAT DERS VAR. 87/21 EDER 4 NORM. 4 NORM OKULLARA HER 21 SAATE 1 OLACAK ŞEKİLDE DAĞITILIR. C OKULUNDA BAKİYE DERS YÜKÜ EN FAZLA OLDUĞUNDAN 4.NORM C OKULUNA VERİLİR. DOLAYISIYLA C OKULUNDAKİ ÖĞRETMENLERDEN BİRİ A VE B OKULLARINA GÖREVLENDİRME OLARAK GİDER.
forum.memurlar.net