Türk-Eğitim-Sen`in yaptığı araştırmaya göre 59 ilde 16.488 kişi vekaletle idareci olarak görev yapıyor.
Türk Eğitim-Sen’in 74 şube ve 59 il üzerinde yaptığı araştırmaya göre, vekaleten görevlendirilen tam 16 bin 488 idareci bulunmaktadır. Bunların 10’u İl Milli Eğitim Müdürü, 47’si İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, 123’ü İl Milli Eğitim Şube Müdürü, 274’ü İlçe Milli Eğitim Müdürü, 475’i İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, 6 bin 581’i Okul Müdürü ve Diğer Kurumlarda Müdür, 8 bin 978’i de Okul Müdür Baş Yardımcısı, Müdür Yardımcısı ve Diğer Kurumlarda Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
VEKALETEN GÖREVLENDİRMELERDE İSTANBUL REKOR KIRIYOR
Vekaleten görevlendirmelerde İstanbul rekor kırmıştır. İstanbul’da tam bin 564 kurum vekaleten görevlendirilenler tarafından yönetilmektedir. İstanbul’da 4 kişi İlçe Milli Eğitim Müdürü, 34 kişi kişi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, 407 kişi Okul Müdürü ve Diğer Kurumlarda Müdür, bin 119 kişi Okul Müdür Baş Yardımcısı, Müdür Yardımcısı ve Diğer Kurumlarda Müdür Yardımcısı olarak vekaleten görev yapmaktadır.
GEÇİCİ VEKALETEN GÖREVLENDİRMELERDE İSTANBUL’U ANTALYA, İZMİR VE KONYA TAKİP EDİYOR
İstanbul’u Antalya izlemektedir. Antalya’da tam 802 kişi geçici vekaleten görevlendirilmiştir. Antalya’da vekaleten görevlendirilenlerin 2’si İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, 3’ü İl Milli Eğitim Şube Müdürü, 11’i İlçe Milli Eğitim Müdürü, 25’i İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, 330’u Okul Müdürü ve Diğer Kurumlarda Müdür, 431’i de Okul Müdür Baş Yardımcısı, Müdür Yardımcısı ve Diğer kurumlarda Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
İzmir’de 740 kişi, Konya’da 704 kişi, Ankara’da 690 kişi, Hatay’da 684 kişi, Bursa’da 607 kişi, Şırnak’ta 597 kişi, Giresun’da 507 kişi, Ordu’da 503 kişi, Kahramanmaraş’ta 493 kişi, Adana’da 430 kişi, Gaziantep’te 387 kişi, Afyon’da 353 kişi, Eskişehir’de 322 kişi, Adıyaman’da da 321 kişi geçici olarak vekaleten görevlendirilmiştir.
Araştırmayla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK şunları söyledi: “Türkiye velaket cennetine dönmüştür. Milli Eğitim Bakanlığı, asaleten atama yapmak yerine, yöneticileri geçici olarak vekaleten görevlendirmekte ve böylece kadrolaşmanın önünü açmaktadır. Bu da çalışanlar arasında huzuru bozmakta, iş barışına engel olmaktadır. Vekaleten atamaların nedeni son bir yıldır Bakanlığın Yönetici Atama Yönetmeliği olmamasından kaynaklanmaktadır. Sık sık yargı duvarına çarpan Yönetici Atama Yönetmeliği daha yeni yayınlanabilmiştir. Elbette bu süreçte Bakanlık, kadrolaşmayı alabildiğine hızlandırmıştır. Oysa Bakanlık; hükümetler üstü, siyaset üstü, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yönetilmelidir. Bu nedenledir ki, asaleten atamalar ivedilikle yapılmalıdır. Aksi taktirde eğitim camiasındaki kaos giderek artacaktır.”