MEB Yönetici atama ile ilgili yeni gelişme...

nihatkaraca57

Kayıtlı Üye
--------------------------------------------------------------------------------

Geçtiğimiz hafta imza aşamasında olduğunu söylediğimiz, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Genelgesi neden çıkmıyor? Acaba "26.03.2005 Tarihli Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavının Yeniden Değerlendirilmesinin bu sürece bir etkisi var mı?

Aylardır "Bugün - yarın çıkacak" umuduyla beklenen Yönetici Atama Yönetmeliği yayınlandı. Ama tartışmalar durma bilmiyor. 2 sendika Danıştaya başvurmuş (Eğitim-İş ve Eğitim-Sen), diğer 2 büyük sendika ise (Türk-Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir-Sen) gerekli düzenlemelerin yapılmasını talebini bakanlık yetkililerine iletmişti.

Bütün bunlar karşısında, kamuoyunda "Acaba bir yeni düzenlemeye gidilecek mi?" düşüncesi belirmişti. Tam bu aşamada Bakanlıktan, söz konusu düzenlemeler ile ilgili bir genelge hazırlandığı ve yayınlanmak üzere olduğu bilgilerine ulaşıldı. Aradan bir süre geçmesine rağmen herhangi bir genelge yayınlanmamıştır. Acaba genelge nereye takılmıştır? İçeriğinde neler var? 

Şu an bildiklerimiz:
"Genelgeyi Bakan Bey imzalamıştır. 26 Mart 2005 Sınavlarının yeniden değerlendirilmesi sonucunda sınavı kazanmış sayılan yeni müdür yardımcısı adaylarının hukuki bir sıkıntı yaşamamaları için (O sınav sonuçlarının geçerliliğinin uzatılması için onay alınacak) genelgenin yayınlanması bekletilmektedir."

"Valiliklerce duyrular tüm adaylara olacaktır. Ancak , atama esnasında öncelik sınavı kazanan müdür yardımcısı adaylarda olacaktır."

"Kaymakamların vermiş olduğu takdirnameler geçersiz
türkeğitim sitesinden alıntıdır

H

hakan

Ziyaretçi
Arkadaşlar duyduğuma göre danıştay tarafından ayın 12 sınde yönetmeliğin yürütmesi durdurulmuş.

sude02

Kayıtlı Üye
peki hakan hocam neden medyaya duyrulmuyor olabilir.gecen sene yönetmeliğin durdurulduğu medyaya anında yansımıştı hatırlarmısınız

H

hakan

Ziyaretçi
sanırım artık daha dikkatlıler bu konuda.ama bu sadece bır duyum hocam:=)

cumhur

Kayıtlı Üye
arkadaşlar yukardaki yorumda anlamadığım  2005 sınavına göre  yeni yönetici adayları kim oluyor.son değerlendirmeyle 70    i  aşanların tamamımı  yoksa  önce baraj altı olup  en son değerlendirmeyle  başarılıolanlar  mı

G

GÖRKEM

Ziyaretçi
Ya bu yeni çıkan yönetmeliğin yürütmesi durduruldu ise bunun saklanacak nesi olabilir ki
saklasalar bile eğitim sendikaları bunu bir şekilde ele geçirmiş olamazlar mı
onların haberi olmazmı hiç bir eğitim sendikasında yok bu haber ayrıca iptal edilirse dava açan sendikaya tebliği etmezler mi eğitim iş in ana sitesinde böyle bir haber yok

serkan80

Kayıtlı Üye
genelgenin imzalandığı faakat yargı kararının beklendiği söyleniyor.bu HANGI YARGI KARARI bilen var mı? benim iyice aklım karıştı

H

hakan

Ziyaretçi
değerli hocam o sadece bir duyum daha kesin bir netice yok

G

GÖRKEM

Ziyaretçi
ARKADAŞLAR MEB HEP SINAVLARDAN KAÇIYOR. SON YÖNETMELİK VE EK-2 TAM BİR TORPİL ABİDESİ. MAAŞLA ÖDÜLÜ KİMLERİN ALDIKLARI, TAKDİRNAMELERİN KİMLERE VERİLDİĞİ, TEŞEKKÜRLERİN KİMLERE VERİLDİĞİ BELLİ. YA ANLAMIYORUM. VERİLEN TÜM ÖDÜLLER ADALETLİ VERİLİP, SİCİLLER HEP HAKKANİYETLE YÜKSEKSE O ZAMAN BU ADAMLAR SÜPER. SÜPER ADAM SINAVLARI DA EN İYİ ŞEKİLDE YAPAR. KORKMAYA GEREK VAR MI? SAYIN BAKANIMIZA SESLENİYORUM. ÜÇ TAKDİR, ÜÇ TEŞŞEKKÜR, ÜÇ MAAŞLA ÖDÜLLÜ VE SİCİLİ HEP YÜZE YAKIN İNSANLA BÜTÜN BUNLARIN HİÇ BİRİSİNE SAHİP OLMAYAN İNSAN BİR OLUR MU?HİÇ. ÖYLEYSE SINAVA AYAK DİREMEK NEDENNNNNNNNNNN? ADALET ANAYASAMIZIN TEMELİNDE MEVCUT DEĞİL Mİ? BU ŞEKİLDE SINAVSIZ ATAMALAR NE KADAR ADALETLİİİİİİİİ?

egitimciyiz

Yönetici
Yönetmelik ile ilgili olarak genelge hazırlanmakta.Yayınlanır yayınlanmaz atama işlemlerine başlayacağı tarafımızdan bilgi olarak edinilmiş bulunmakta.Ama bu atama işlemlerinin yarıyıl tatılıne kadar bekletılmesi de düşünülüyor.Beklentinin en önemli sebebi de olası bir iptale hazırlıklı olmak olarak belirtilmekte.

Konun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Sayılarımızla..

G

GÖRKEM

Ziyaretçi
Arkadaşlar bence MEB'in niyeti liyakatlı bir yönetmelik çıkarmak değildir. Amaç vekaletlerle işi götürmektir. Sendikaların bu konudaki çalışmalarını takdir ediyorum. Birde işin ilginç tarafı eğitim bir sen daha önce hiç sınav istemezken şimdi sınav istemeleri ilginç. Acaba işlerine gelmeyen bir durum mu ortaya çıktı acaba? Adalet ve liyakat bugün mü akıllarına geldi? Yoksa kendilerine gelince can başkalarına patlıcan mı?