MEB Yönetici Atamada Valiliklere Büyük Görev Düşüy

egitimciyiz

Yönetici
Katılım
24 Ağu 2007
Mesajlar
2,728
Tepkime puanı
6
Konum
Türkiye
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzun bir süreden sonra 24 Nisan 2008 Perşembe Günü 26856 sayılı Resmi Gazete ile Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği yayınlamıştır.Lakin uzun bir süredir ne hikmetse konu ile ilgili genelge yayınlanmamıştı.Kimileri bunu açılan iptal davasına kimisi de bakanlığın 2006 yılında yapılan sınavın 2 yıllık süresinin doldurulması için bir taktik olarak ifade etti.

Sonuçta 25 Haziran 2008 Çarşamba Günü o yönetici arkadaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği genelge yayınlandı.

Genelgede bir çok hususda açıklama olduğu gibi, olmayan karanlıkta kalan noktalar da bulunmakta.Bir çok eğitimci arkadaşımız konu hakkında yorumlar yazdılar.Benim üzerinde durmak istediğim konu belki de bu yönetmeliğin bir kez daha yargıya götürülmesine sebep olan önemli bir noktası.

Yani genelgede yer alan : "Eğitim-öğretim faaliyetlerinin olumsuz etkilenmemesi ve her ne kadar eğitim-öğretim yılının sonuna gelinmiş olmakla birlikte okullardaki yılsonu idari işlerin yoğun bir şekilde devam ediyor olması nedeniyle, eğitim-öğretim sürecini etkileyebilecek diğer değişkenler de göz önünde bulundurularak, yönetici atama işlemlerinin buna göre planlanması gerekmektedir. Bu planlamada; her eğitim kurumunun özelliğinin, türünün, tipinin göz önünde bulundurulması, atama sürecinde bir olumsuzluk yaşanmaması için duyuru işleminin her eğitim kurumu için en uygun olan zamanda yapılması, eğitim-öğretimin sağlıklı yürütülebilmesi bakımından gerekli görülmektedir.
Gerek mevcut yöneticilerin durumu gerekse ilk defa atanacak yönetici potansiyeli dikkate alınarak, her derece ve türdeki eğitim kurumlarının bütün kademelerdeki yöneticiliklerinin atama duyurularının öncelikle yönetici ihtiyacı en çok olan ve nitelikli yönetici atanmasında zorluk çekilen özellikle il ve ilçe merkezleri dışındaki kenar semtlerde yer alan eğitim kurumları olacak şekilde yapılması gerekmektedir."

Özellikle son paragraftaki "öncelikle yönetici ihtiyacı en çok olan ve nitelikli yönetici atanmasında zorluk çekilen özellikle il ve ilçe merkezleri dışındaki kenar semtlerde yer alan eğitim kurumları olacak şekilde yapılması gerekmektedir." Bu cümle aslında başlı başına bir iptal gerekçesidir. Neden bakanlığımız kenar semtler kavramını kullanmakta özen gösterdi anlamak mümkün değil.Bir çok eğitimci arkadaşımız sitemize atmış oldukları mailler de de acaba buradaki maksadın sınavı kazanmışların cezalandırılması mı diye sormaktadır.Gerçekten de bu cümle bu hissi uyandırmaktadır.
Burada dikkat çekici bir nokta da, özellikle yukarıda belirttiğimiz husus ve ilsisten başvuruların alınması konusunda takdirin valiliklere bırakılmasıdır.Yani bakanlık topu illere atmaktadır.

Sonuç itibari ile İllerimizi yöneten Sayın Valilerimizin bu noktada inisiyatiflerini kullanarak münhal (boş) durumda bulunan tüm okul yöneticiliklerini açmaları bu büyük sıkıntıyı gidereceği kanaatindeyiz.

Saygılarımızla.

Mehmet KURU

Eğitim Yönetici
Egitimciyim.Net Editörü
Egitimciyim.net@gmail.com

 

OSMANFARUK

Çalışkan Üye
Katılım
27 Nis 2008
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
Yaş
51
Konum
ÝSTANBUL
Hocam duyumlara göre ilçeden görevlendirme olan okullara tercih yapanları tehdit ediyor tercihini silmezsen formu onaylamayız deniliyomuş yani valilik ne yapsın
 
Üst