MEB'de '5 Gün Yüz Yüze Eğitim' Hazırlığı

egitimciyiz

Yönetici
Okullar ve yüz yüze eğitimde son dakika haberleri... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021-2022 eğitim-öğretim döneminin eylül ayında başlayacağını açıkladı. Temmuz ayına kadar bütün öğretmenlerin aşılanacağı belirtilirken eylül ayına kadar 120 milyon doz aşının gelmesi ve nüfusun yüzde 70'inin aşılanması halinde yeni dönemde yüz yüze eğitim 5 gün yapılacak.

Son dakika | Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan flaş karne, yüz yüze eğitim ve telafi eğitimi açıklaması
SON DAKİKA MEB KARARLARI AÇIKLADI BAKAN ZİYA SELÇUK DETAYLARI AKTARDI

Öğrenciler ayrıca içeriği daha fazla zenginleştirilecek EBA'dan da yeni dönemde yararlanacak. Telafi eğitimleri ise yıl içerisine yayılarak öğrenciye daha kapsamlı öğrenme olanağı sunulacak. Aşı takviminde aksaklık olması durumunda ise yüz yüze eğitime tekrar haftada 2 gün ve kademeli olarak geçilecek.
Son dakika | Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan flaş karne, yüz yüze eğitim ve telafi eğitimi açıklaması
OKULLAR NE ZAMAN VE KAÇ GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİM İLE AÇILACAK?

Okulunu özleyen çocukların okullarının açılması için videolar çekip kendisine gönderdiğini, okulları açarak çocukların özlemini giderdiklerini anlatan Bakan Selçuk, "Aşı ile beraber önümüzdeki aylarda bir rahatlama geldiğinde okulumuzu gerekirse eylülün ilk haftası 5 gün açmak istiyoruz. Koşulların ne getireceğini bilemediğimiz için hesabımızı yaza göre de kışa göre de yapıyoruz. Koşullar başka şekilde gelişirse ona da hazırlığımız var" diye konuştu.