Norm Fazlası Öğretmenlerin İstek Dışı Atanması

pınarkarşıyaka

Kayıtlı Üye
Katılım
8 Eyl 2010
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Yaş
41
Konum
izmir
İyi Günler
kadrom Özür Durumu Nedeniyle Atandığım İlçe Millli Eğitim Müdürlüğündeyken Geçen Yaz Yapılan Toplantıda Kadrosu İlçe Eğt. Müdürlüklerinde Olan Öğretmenleri Adres Ve Hizmet Puanlarına Göre Okullara Norm Fazlası Olarak Atama Yapacaklarını Duyurdular Ve Bizden Atanmak İsteğimiz Yerler İçin Dilekçe İstediler. Bu Dilekçede 3 İlçe Tercihimiz Olmasına Rağmen Beni Tercih Ettiğim 3 İlçe Haricinde Olan Bir Okula Norm Fazlası Olarak Atadılar Ve 3 Sene Boyunca Tayin İsteyemeyeceğimizi Söylediler.yukarıda Belirttiğim Hususlar Yürürlükteki Mevzuata Uygunmudur?? Bilgilendirirseniz Sevinirim Teşekkürler İyi Bayramlar
 

Benzer konular

egitimciyiz

Yönetici
Katılım
24 Ağu 2007
Mesajlar
2,728
Tepkime puanı
6
Konum
Türkiye
Aykırıkık Yok Hocam Ama 3 Yıl Değil Her Özür Tayınınde Tayın Isteyebılırsınız
 

AYSEBERRA

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Eyl 2010
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Yaş
43
Konum
bursa
Ben Norm Fazlası Sınıf Öğretmeniyim.norm Fazlası Olduğum İçin Evimin Yakınında Bir Okula İl İçi Tayin İstedim .aynı Günde Başka Bir Okul İçin Görevlendirme Müdür Yardımcılığı Başvurusunda (müdürün İsteğiyle) Bulundum.norm Fazlası Olduğum Okulda Kadrolu Öğretmen Görevlendirme İsteğinde Bulundu.kesin Gidecek.tayin İstediğim Okulda Ve Şimdi Kadromun Bulunduğu Okulda Öğretmen Açığı Olacak.bu Durumda Yeni Açılan Okula Geçici Görevlendirme Müdür Yardımcılığı Başvurumu Onaylarlar Mı(okulun Müdürü Benim Olmamı İstiyor.geçen Sene Kadromun Bulunduğu Okulda Görevlendirme Md. Yar.lığı Yapmıştım.)biraz Karışık Ama Yardımcı Musuz ??
 

raziye33

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Eyl 2010
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Yaş
40
Konum
nizip
Bana Yardımcı Olursanız Sevinirim Ben Haziranda İl Dşından Birleştirilmiş Sınıflı Bi Okula  Sınıf Öğretmeni Olarak Geldim Öğrenci Sayımız 28 Öğretmen Sayımız 2 Okuldaki Öğretmende Sözleşmeli Kim Norm Fazlası Olur Kimi Alırlar
 

egitimciyiz

Yönetici
Katılım
24 Ağu 2007
Mesajlar
2,728
Tepkime puanı
6
Konum
Türkiye
Hocam Sözleşmelı Öğrt Normu Ile Kadrolu Bırbırınden Farklıdır.ıkınızde Norm Fazlası Olamazsınız.
 

raziye33

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Eyl 2010
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Yaş
40
Konum
nizip
Ama 28 Öğrenci War Milli Eğitimdekiler Birimizi Alacak 2 Mizde Kalıyormuyuz Yani
 

pınarkarşıyaka

Kayıtlı Üye
Katılım
8 Eyl 2010
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Yaş
41
Konum
izmir
mehmet' Alıntı:
aykırıkık Yok Hocam Ama 3 Yıl Değil Her Özür Tayınınde Tayın Isteyebılırsınız
    Mehmet Bey Aykırılık Yok Demişsiniz Ama 2010 Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Nin 41.maddesine Göre  İhtiyaç Fazlası Öğretmenler İçin ''. Bu Şekilde Yapılacak Yer Değiştirmeler, Duyurusu Yapılan Eğitim Kurumlarına Öğretmenlerin Tercihleri De Dikkate Alınarak Hizmet Puanı Üstünlüğüne Göre Yapılır. Fazla Konumdaki Öğretmenlerden Herhangi Bir Kuruma Atanmak Üzere Başvuruda Bulunmayanların Görev Yerleri, İl İçinde Valiliklerce İsteklerine Bakılmaksızın Belirlenir.''tercihleri Dikkate Alınarak Denmiş Başvuru Yapmayanlar Tercih Dışı Atama Yapılabilir Demiş.ben Tercih Yapmıştım Ama Tercihim Dışındaki İlçeye Atandım.bu Durumda Nasıl Bir Yol İzlemem Gerekir İl Millieğitime Dilekçeyle Başvursam Olur Mu?yardımcı Olursanız Çok Sevinirim.şimdiden Çok Teşekkürler.
 

egitimciyiz

Yönetici
Katılım
24 Ağu 2007
Mesajlar
2,728
Tepkime puanı
6
Konum
Türkiye
Sözleşmeli Öğretmenler Ve Norm Kadro
milli Eğitim Bakanlığı Bünyesinde Çalışan Sözleşmeli Öğretmenler 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/b Pozisyonunda (sözleşmeli Öğretmen) İstihdam Edilmekte İken, Kadrolu Öğretmenler 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/a Pozisyonunda (kadrolu Öğretmen) İstihdam Edilmektedir. Peki, Bu Öğretmenlerden Hangisi Norm Kadro İle İlişkilendirilecektir.
milli Eğitim Bakanlığı Bünyesinde İstihdam Edilen Kadrolu Ve Sözleşmeli Öğretmenlerin İstihdam Şekilleri Farklıdır. Sözleşmeli Öğretmen 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/b Pozisyonunda (sözleşmeli Öğretmen) İstihdam Edilmekte İken Kadrolu Öğretmen 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/a Pozisyonunda (kadrolu Öğretmen) İstihdam Edilmektedir.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/b Bendinin 3. Fıkrasına Göre Norm Kadro Sonucu Ortaya Çıkan Öğretmen İhtiyacının Kadrolu Öğretmen İstihdamıyla Kapatılamaması Halinde 4/b'li Sözleşmeli Öğretmen Görevlendirilmesi Yapılabilmektedir.


aynı Branştan Sözleşmeli Öğretmen Ve Kadrolu Öğretmen Bulunan Bir Okulda Bu Öğretmenlerden Hangisi Norm Kadro İle İlişkilendirilir? Sorusunun Cevabını Aşağıdaki Mevzuat Hükümleri İlgilendirmektedir.


sözleşmeli Öğretmen İle Kadrolu Öğretmen Arasında Doğabilecek Norm Kadro Fazlası Öğretmenin Hangisi Olması Gerektiği Aşağıdaki Mevzuat Hükümlerinde Belirtilmiştir.


1–31.03.2006 Tarihli Resmi Gazetede Yayınlanarak Yürürlüğe Giren 5473 Sayılı Kanun Hükümleri Gereğince Sözleşmeli Öğretmenler 4/c Kapsamından 4/b Kapsamına Alınmışlardır. 5473 Sayılı Kanunun 3.maddesi İle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. Maddesinin (b) Bendinin Üçüncü Fıkrasına "tercümanların;" İbaresinden Sonra Gelmek Üzere "milli Eğitim Bakanlığında Norm Kadro Sonucu Ortaya Çıkan Öğretmen İhtiyacının Kadrolu Öğretmen İstihdamıyla Kapatılamaması Hallerinde Öğretmenlerin; … Sözleşme İle İstihdamları Caizdir. " İbaresi Eklenmiştir.

bu Fıkrada Bulunan Hükümler Gereğince Sözleşmeli Öğretmen Görevlendirilebilmesi Norm Kadro Sonucu Ortaya Çıkan Öğretmen İhtiyacının Kadrolu Öğretmen İstihdamıyla Kapatılamaması Halinin Gerçekleşmesi Gerekmektedir.

bu Şarta Göre; Sözleşme Yapılan Branştan, Okulda Norm Kadro İhtiyacı Bulunması Ve Mevcut Öğretmenlerle İlgili Derslerin Doldurulamama Zorunluluğu Doğması Halinde Sözleşmeli Öğretmenle Sözleşme Yapılabilecektir.

2-sözleşmeli Öğretmen Hizmet Sözleşmesinin 13/d Maddesinde; “personelin Sözleşmesi, Norm Kadronun Gerektirdiği Kadrolu Öğretmen Temin Edildiğinde Veya Sözleşmeli Personel İhtiyacının Ortadan Kalkması Halinde Sözleşmesi Feshedilir” Hükümleri Bulunmaktadır.

3-milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğün 04/07/2006 Tarih Ve 54132 Sayılı Ve 2006/58 Nolu “sözleşmeli Öğretmenler” Konulu Genelgesinde Norm Uygulamasına Yönelik Aydınlatıcı Hükümler Ve İbareler Mevcuttur.


1.fıkrasında;


“bilindiği Gibi, 31/3/2006 Tarih Ve 26125 Sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanan 5473 Sayılı Kanunla 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 Üncü Maddesinin (b) Bendinde Değişiklik Yapılarak Bakanlığımıza Bağlı Eğitim Kurumlarında Norm Kadro Uygulaması Sonucu Ortaya Çıkan Öğretmen İhtiyacının Kadrolu Öğretmen İstihdamıyla Kapatılamaması Hallerinde Sözleşmeli Öğretmen İstihdam Edilmesine İmkân Sağlanmıştır.” Hükümleri,


3.maddesi 3. Fıkrasında;


“bu Kapsamda Görevlendirilecek Olan Öğretmenlerin Herhangi Bir Mağduriyetlerine Meydan Verilmemesi Bakımından;

a) Öğretmenlerin Alanları İtibarıyla Haftada Okutmak Zorunda Oldukları Aylık Karşılığı Kadar Ders Saati Bulunmak Kaydıyla Hiç Öğretmeni Bulunmayan,

b) Ders Yükü Fazla Olan,

c) Aynı Eğitim Bölgesinde Birden Fazla

eğitim Kurumlarında Görevlendirilmeleri Suretiyle Aylık Karşılığı Ders Görevlerini Doldurmalarına İmkân Verecek Şekilde Görevlendirilmeleri Yapılacaktır.

diğer Taraftan, Öğretmen İhtiyacı Kadrolu Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Karşılığı Ders Görevi Verilerek Karşılanan Eğitim Kurumlarında Sözleşmeli Öğretmen İstihdam Edilmeyecektir.” Hükümleri,

3.maddesinin Son Fıkrasında;


“görevlendirmeler Yukarıda Belirtilen Kriterler Esas Alınarak Öncelikle Daha Önce Görev Yaptıkları Eğitim Kurumunda Yapılacak, Yeteri Kadar Ders Saati Bulunmaması Veya Görevli Oldukları Eğitim Kurumuna İl İçinden Veya İl Dışından Kadrolu Öğretmen Atama Yapılması Durumunda, İl İçindeki Eğitim Kurumlarında Alanlarında Norm Kadro Açığı Dikkate Alınarak Aylık Karşılığı Okutmakla Yükümlü Oldukları Ders Saati Kadar Ders Bulunan Bir Başka Eğitim Kurumu Olacak Şekilde Yapılacaktır. Ancak, Bulundukları İlde Alanında Norm Kadro Açığı Bulunmayanların Görev Yerlerinin Belirlenebilmesi Bakımından Bakanlığımıza Bilgi Verilecektir.” Hükümleri,

5.maddesinin 2. Fıkrasında; “bu Mazeretlerine Dayalı Olarak Sözleşmesini Kendi İstekleriyle Feshedenler, Görev Yapmak İstedikleri İldeki Eğitim Kurumlarında Alanlarında Aylık Karşılığı Okutmakla Yükümlü Olduğu Ders Saati Kadar Ders, Norm Kadro Açığı Ve Boş Sözleşmeli Öğretmen Pozisyonunun Bulunması Durumunda Görev Almak İstedikleri İl Veya İlçe Millî Eğitim Müdürlükleriyle Yeni Bir Sözleşme İmzalayabileceklerdir. Alanlarında Boş Pozisyon Bulunmaması Durumunda Mazeretlerine Bağlı Olarak İlgililer İle Sözleşme Yapılmayacaktır.” Hükümleri Bulunmaktadır.

bu Genelge Ve Yukarıdaki Diğer Mevzuat Hükümlerine Göre Sözleşmeli Öğretmen Görevlendirilmesi İçin Boş Pozisyona İhtiyaç Vardır.

norm Kadro Sonucu Ortaya Çıkan Öğretmen İhtiyacının Giderilmesi Nedeniyle Sözleşmeli Öğretmen Görevlendirilen Okula Kadrolu Öğretmen Gelmesi Hallerinde (kadrolu Öğretmenin; Aylıksız İzinde, Askerde, Doğum İzninde Olması, Herhangi Bir Görev Nedeniyle Bir Başka Yerde Görevlendirilmesi Sonucunda Tekrar Aynı Okulda Göreve Başlaması Ve Sözleşmeli Öğretmen Görevlendirilen Okula Kadrolu Öğretmen Atanması Vs Halleri.) Sözleşmeli Öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğün 04/07/2006 Tarih Ve 54132 Sayılı Ve 2006/58 Nolu “sözleşmeli Öğretmenler” Konulu Genelgesinin 3.maddesi 3. Fıkrası Hükümlerine Göre, İhtiyaç Doğan Diğer Bir Okulda Görevlendirilir.

yukarıdaki Mevzuat Hükümlerine Göre; Aynı Branştan Sözleşmeli Öğretmen Ve Kadrolu Öğretmen Bulunan Bir Okulda Bu Öğretmenlerden Kadrolu Öğretmen Norm Kadro İle İlişkilendirilir.

bu Konuda Açılan Bir Davada Mardin İdare Mahkemesi 2010/510 Karar Ve 2009/440 Esas Sayılı Kararında “yukarıda Anılan Mevzuat Gereğince Okulların Öğretmen İhtiyacının, Kadrolu Öğretmen İstihdamı İle Kapatılması Esas Olmakla Birlikte Ancak, Kadrolu Öğretmen Temin Edilememesi Halinde, 657 Sayılı Kanunun 4/b Maddesi Uyarınca Sözleşmeli Öğretmen İstihdamı Mümkündür. Dolayısıyla Uyuşmazlık Konusu Olayda Olduğu Gibi Bir Adet Norm Kadronun Bulunduğu Ve Bu Kadro Karşılığında Vizesi Yapılmış Bir Pozisyonda Bir Adet Sözleşmeli Öğretmen İstihdam Edilmekte İken Daha Sonra Söz Konusu Okula Kadrolu Bir Öğretmenin Atanması Halinde, Esas Olarak Kadrolu Öğretmenin Bu Okulda İstihdamının Gerektiği Açık Olup, Sözleşmeli Öğretmen Hakkında İse Sözleşme Hükümleri Doğrultusunda Yeni Bir İşlem Tesisi Ya Da Sözleşmeli Öğretmenin De Kabul Etmesi Halinde, Duruma Uygun Ve İhtiyaç Bulunan Bir Okulda Sözleşmeli Öğretmen Olarak İstihdamına Devam Edilmesi Gerektiği Sonucuna Varılmıştır.


bu Durumda Norm Kadrolara İlişkin Yönetmeliğe Göre Norm Kadro Sayısı Bir Adet Olan Okulda, Kadrolu Öğretmen Olarak Atanan Davacının, Aynı Okulda Sözleşmeli Olarak Görev Yapan Ve Hizmet Puanı Kendisinden Yüksek Başka Bir Öğretmen Bulunması Sebebiyle Norm Kadro Fazlası Olarak Tespit Edilmesi Mümkün Olmadığından, Norm Kadro Fazlası Olduğundan Bahisle Başka Bir Okula Geçici Görevlendirilmesinin Kaldırılarak Atandığı Okulda Çalıştırılması Gerekirken Aksi Yönde Tesis Edilen İşlemde Hukuka Uygunluk Bulunmamaktadır.” Hükümleri İle Kadrolu Öğretmenin Norm Kadro İle İlişkilendirilmesine Karar Vermiştir.


mardin İdare Mahkemesinin 2010/510 Karar Ve 2009/440 Esas Sayılı Kararına Konu Olan Olayda;


milli Eğitim Bakanlığı’nın 2008/1 Şubat Atama Döneminde Kadrolu Olarak Bir İlköğretim Okuluna Atanan Öğretmen; Atama Branşından Öğretmen Norm Kadro Sayısının 1 Olması Ve Bu Branşta Sözleşmeli Öğretmenin Bulunmasından Dolayı Kadrolu Öğretmen Norm Kadro İle İlişkilendirilmeyip, Norm Kadro Fazlası Öğretmen Olarak Belirlenmiştir.

norm Kadro Fazlası Olarak Belirlenen Kadrolu Öğretmen; Bir Başka Okulda Geçici Olarak Görevlendirilmesi Nedeniyle Bu Öğretmenin Açmış Olduğu Davada, İdare; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Ve Kurumların Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikteki “öğretmen Norm Kadrosu: Bulundukları Okul Ve Kurumlarda Hizmet Puanı Az Olanlar, Fazla Konumdaki Öğretmen Olarak Belirlenerek Bu Okul Ve Kurumlarda Norm Kadro Fazlası Olarak Bırakılırlar. Bu Konumdaki Öğretmenlerden İstekli Olanlar İl İçinde Veya İl Dışındaki Okul Ve Kurumların Açık Bulunan Öğretmen Norm Kadrolarına Yer Değiştirme Suretiyle Atanabilirler.” Hükümlerine Dayanılarak Sözleşmeli Öğretmene Göre Hizmet Puanı Az Olan Kadrolu Öğretmenin Norm Kadro Fazlası Olduğunu Savunmuş Ve Buna Göre İşlem Tesis Ettiklerini Beyan Etmişlerdir.

fakat Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Ve Kurumların Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin Yayımlanma Tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Bünyesinde İstihdam Edilen Sözleşmeli Öğretmen Yoktur. Bu Yönetmelik Kadrolu Öğretmenler Arasında Uygulanmaktadır. Yönetmelikte Geçen ‘öğretmen’ Sözcüğü Kadrolu Öğretmenleri Kapsamaktadır. Bu Yönetmeliğe Göre Kadrolu Öğretmenler Arasında Hizmet Puanı Üstünlüğü Dikkate Alınmaktadır.

milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Ve Kurumların Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik Kadrolu Öğretmenler Arasında Doğabilecek Norm Uygulaması İle İlişkilidir.

milli Eğitim Bakanlığı Bünyesinde Çalışmakta Olan Sözleşmeli Personel İle İlgili Gerekli Düzenlemeler Sözleşmeli Öğretmenin İstihdam Edilmeye Başladığı Tarihten İtibaren Başlamış, Bakanlık Kadrolu İle Sözleşmeli Personel Arasında Doğacak Bu Gibi Sıkıntılara Karşı Yayımladığı Yazılarda ‘sözleşmeli Öğretmen’ Adını Kullanmış Ve Doğabilecek Uyuşmazlıklara Karşı, Aydınlatıcı Ve Yol Gösterici Olması İçin Yazımıza Konu Olan 2006/58 Nolu Genelgeyi Yayımlamıştır.

2006 Yılında Yayınladığımız “sözleşmeli Öğretmen Atamalarında Hata Var” Haberimizde “sırada Bekleyen Kadrolu Öğretmen Var İken Sözleşmeli Öğretmen İle Sözleşme Yapılabilir Mi?” Sorusuna Cevap Aramıştık. Bakanlığın Yukarıdaki Mahkemeye Sunduğu Yazı Ve Mahkeme Kararı Da Bu Yazıda Belirttiğimiz Hususlara Değinerek Sözleşmeli Öğretmenlerin Norm Kadro İle İlişkilendirilemeyeceğini Kadrolu Öğretmen Var İse Sözleşmeli Öğretmenle Sözleşme İmzalanmasının Mümkün Olamayacağını, Bu Durumda Olan Sözleşmeli Öğretmenlerin Norm Kadrosu Boş Olan Bir Başka Okula Görevlendirilmesinin Yapılması Gerektiği Vurgulanmıştır.


ahmet Kandemir

memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

 

kenankenan

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Haz 2010
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Konum
ankara
Hocam İyi Günler Bana Yardımcı Olursanız Çok Memnun Olurum Şimdiden Teşekkür Eder Saygılarımı Sunarım.
koordinatör Okulda Depo Öğretmenken 2006 Yılında Başka Bir Okula Atandım.kararnememde Norm Fazlası Yazmayıp 'dağıtım 'yazıyordu. Okula Daha Önce Atanmış Kıdemi Ve Puanı Az Öğretmen Vardı.toplam 20 Saat Dersi Paylaştık.görevlendirme Bana Hiç Çıkmayıp Diğer Öğretmene Çıktı.ilçede Ve İlde Sözlü Sorularımda Bana Norm İçi Olduğum Söylendi.diğer Öğretmenin İtirazı Üzerine İlden İnhada Benim Norm Fazlası Olduğumu Belirten Yazı Geldi.bu Durumda Ben Norm Fazlası Oluyormuşum.ancak Benim İtirazlarıma Ve Dilekçeme Dört Aydır Cevap Verilmedi.bu Durumda Şunu Öğrenmek İstiyorum.                      1-bulunduğum Okula Norm Fazlası Olarak Atayabilme Hakları Varmı?(dilekçe Vermemiştim)
2-bu Durumu Okulun İlçenin Bilmemesi Mümkünmü?
3-kararnamede Belirtilmemesi Suç Değilmi?
4-dilekçeme Cevap Verilmemesi Soruşturma Konusu Oldu.ancak Kapatılmaya Çalışıldığı İzlenimini Aldım.(henüz Sonuçlanmadı.)
5-norm Fazlası Olduğuma Dair Bir Yazı Verilse "mahkeme Hakkım" Doğarmı Ve Sonucu Ne Olur.
6- Hiç Karıştırmamam Söyleniyor .doğru Olabilirmi?
7-24 Yıllık Öğretmenim Puanım Yüksek Bu Durumu Bilseydim Etrafımda Yeni Açılan Okullar Olmuştu Başvururdum .benim Bu Maduriyetimi Kim Giderecek.
                                                       
 

egitimciyiz

Yönetici
Katılım
24 Ağu 2007
Mesajlar
2,728
Tepkime puanı
6
Konum
Türkiye
Hocam Aslında Bır Cok Sorunuzun Cevabını Bılıyorsunuz.norm Fazlası Olmak Icın Puanınızın Az Olması Gerekır.evet Dılekcenıze Cvp Vermemelerı Suctur.bence Bu Durumu Bimer Kanalı Ile Arayınız.
 

kenankenan

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Haz 2010
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Konum
ankara
Hocam Cevabınız İçin Teşekkür Ederim.size Sorduğum Sorulara İl Milli Eğitim Ve İlçe Milli Eğitimden Birbirinde Farklı Öyle Cevaplar Aldımki Hangisi Doğru Bilmiyorum.kıdemim Fazla Olduğu İçin Norm İçi Oldüğumu Söyleyenler, İnhada Norm Dışı Yazdığı İçin Bunun Geçerli Olmadığını Bu Yüzden Norm Dışı Olduğumu .belirttiyorlar.burada Asıl Soru Şu İnhamı Önemli Kararnamemi Her Ne Hikmetse Bu İnhadan Ne Okulun Ne İlçenin Haberi Yok Bunun Sadece Mahkemeye Sunulacağını Söylüyorlar.soruşturma İstediğim Müfetişlerde Biz Sıkıştık Dediler,benim Norm Dışı Olduğum Söyleniyor Ama Hala Dilekçeme Cevap Verilmiyor. Benim İzlenimlerime Göre Bir Şey Kapatılmaya Çalışılıyor  Benim Dilekçeme Hala Cevapvermediler .bu Durumda Dilekçeye Cevap Verilmeyişinide İl İlçenin ,ilçede Okula Yıkmaya Çalıştı.hocam Benim  Norm Durumumu Bimerle Çözebilirmiyim Yoksa Mahkemeye Gitmemmi Daha Mantıklı
 
Üst