değerlı hocam ilköğretim kurumları yönetmeliğinde bir yılın yıl sonu notu hesaplanırken 1.dönem ortalaması(5 lik sistem) +2.dönem not ortalaması=yıl sonu olur.örnek olarak:b1.dönem 1 almıs öğrencinın 2.dönem 2 olduğu zaman bu öğrencinın yıl sonu 2 olarak gecer.sanırım burada bır yanlışa düşülen konu öğrenciye veriel notun ortalaması.
""Puan, Notla Değerlendirme(13)
Madde 33 — (Değişik:20.8.2007/26619 RG) Öğretmenler, ölçme ve değerlendirmenin
genel esaslarını, derslerin öğretim programlarında yer alan genel amaçlar ile kazanımları dikkate
alarak öğrencilere sınav uygular, proje ve performansını belirlemeye yönelik çalışmaları yaptırır.
Özel eğitim kapsamındaki öğrencilerin başarıları, sınav ve performansını belirlemeye
yönelik çalışmalar, bireyselleştirilmiş eğitim programları dikkate alınarak değerlendirilir.
Sınav ve öğrencinin performansına yönelik çalışmalar 100 tam puan üzerinden
değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları, öğretmen not çizelgelerine puan olarak yazılır ve beşlik
sisteme göre nota çevrilerek karneye işlenir.
Puanların not değeri ve derecesi aşağıda gösterilmiştir.
PUAN NOT DERECE
85-100 5 Pekiyi
70-84 4 İyi
55-69 3 Orta
45-54 2 Geçer
0-44 1 Başarısız
Dönem puanı, yıl sonu puanı, yıl sonu başarı puanı ve diploma puanı 100 tam puan
üzerinden; dönem notu ile yıl sonu notu ise beşlik not sistemine göre Yönetmelik hükümlerince
belirlenir. Beşlik not sisteminde başarı dört, başarısızlık bir notla değerlendirilir.""
denilmekte olup buarada gecen Dönem puanı, yıl sonu puanı, yıl sonu başarı puanı kavramlarının tam olarak bilinmesi gerekir.