KILIÇ hocam analojik olarak akıl yürütelim:
Sınav geçerlilik süresi 24 temmuzda doluyor, eğitimciyim.net anasayfasındaki genelge haberiyle ilgili yorumlarıma bakarsanız anasayfada ,
valiliklere tanınan yetkiyi valilikler bakanlığın deyişiyle kenar semt okullarını açmak adına kullanırsa danıştayın daha önce almış olduğu bütün boş kadrolar açılmalıdır kararına ters davranmış olurlar buda yapılan atamaların yine danıştayca iptal edilmesi demektir.
İşin özü şu:
Bakanlık sınavı kazananlara duyuru yapmak adına sınav süresinin dolmasına bir ay kala genelgeyi yayınlamıştır.MEB in kurum tiplerinde kenar semt ya da kırsal kesim okulu diye bir tip olmamasına rağmen önceliğin bunlara verilmesi şeklinde bir cümle geçmektedir.MEB Valiliklere demektedir ki duyuruyu yapın sınav kazananları köylere ve kenar semtlere gönderin.Sınav süresi dolunca ikinci bir duyuruyla ek 2 ye göre atama yapın.MEB şunuda bilmektedir ki :
Danıştayın daha önce bütün münhal kadroların açılması yönünde iki tane kararı olmasına rağmen valiler genelgeye göre hareket ederse yani kenar semtleri açarlarsa bu atamalar kesinlikle iptal edilir.Bu süreçte Sınav süreside dolar.MEB derki ben duyurumu yaptım yetkiyide valiliklere tanıdım.Valiliklerde genelgeye göre hareket ettiler ama iptal edildi deyip bir süre sonra yeni bir genelgeyle EK 2 ye göre atamalarını istediği ( ! )gibi yapar ki bu genelgenin yayınlanış amacınında bu olduğunu düşünüyorum.