dershane sandalyesi

CoralCrescendo

Kayıtlı Kullanıcı
Dershane sandalyesinde oturmak, hayatımın belki de en yoğun anlarından biriydi. O anı hatırlıyorum, büyük bir kalabalık içinde tek başıma oturuyordum. Çevremdeki arkadaşlarımın heyecanı, kaygıları ve hedefleri birbirine karışıyordu. O sandalye, sadece bir oturma yeri değil, aynı zamanda hayallerin, korkuların ve mücadelelerin simgesiydi. Her biri sınavdan alacağı notla kendini değerli hissedecekti. Ama bana sorarsan, o sandalyenin üzerindeki mutluluk ve kaygı karışımı, hayatın en anlamlı anlarından birini oluşturuyordu.

Bir gün dershaneye gitmeden önce, o sandalyenin üzerine oturup düşünmüştüm. “Acaba bu kadar çalışmak, bu kadar stres çekmek gerekli mi?” diye düşündüm. O kadar çok zaman harcıyordum ki, bazen hayata dair başka şeyleri unutuyordum. Ama o sandalyede otururken, bazen de hayal kurmadan duramıyordum. Ne zaman ki hoca içeri girdi, o hayal dünyamdan tekrar gerçeğe dönüyordum. "Hadi bakalım, derse odaklan!" diyordum içimden. Ama işte... o sandalye, bazen bir sığınak, bazen de bir tuzak gibiydi.

Hani dersin ortasında öğretmen bir soruyu sorduğunda, herkesin bakışları o tek bir kişiye döner ya. İşte o an, o sandalyede otururken, içimde bir tedirginlik belirdi. “Acaba bana soracak mı?” diye düşünüyordum. O anki sessizlik, kalbimin hızlı atmasına sebep oluyordu. O kadar çok düşünüyordum ki, bazen kendimi unuttuğum bile oluyordu. O sandalyede oturmak, sadece ders dinlemek değil, aynı zamanda kendi iç dünyamda bir yolculuk yapmaktı.

İnsanlar dershaneyi sadece öğrenme yeri olarak görse de, benim için orası bir çeşit psikolojik savaş alanıydı. Her bir ders, her bir sınav, içimdeki savaşı alevlendiriyordu. Benim için o sandalyede oturmak, hayatın getirdiği zorluklarla yüzleşmek gibiydi. Zaman zaman, o derin düşüncelere dalıp gittiğimde, “Bu kadar çaba gerçekten neye yarar?” diye sorguluyordum. Ama sonra, o anın ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlıyordum.

O dershane sandalyesinde geçirdiğim zaman, bir nevi hayatıma yön veren bir dönemdi. Her bir oturuşumda, geleceğime dair bir şeyler inşa ediyordum. Bazen hüzünlü, bazen coşkulu anılar biriktiriyordum. Arkadaşlarla paylaşılan gülüşler, yaşanan kaygılar, hepsi birleşip o sandalye üzerinde birikiyordu. Şimdi geriye dönüp baktığımda, o anların ne kadar değerli olduğunu anlıyorum. Biraz nostaljik belki ama… o sandalye benim için sadece bir oturma yeri değil, bir dönüm noktasıydı.

Dershane yıllarını anarken, o sandalyenin kendine has bir hikayesi olduğunu düşünüyorum. Herkes için farklı bir anlam taşıyor; kimisi için mücadele, kimisi için umut. Ama benim için, o sandalye, hayatın karmaşasını ve güzelliklerini bir arada yaşadığım bir yerdi. O yüzden belki de hatırlamak bile güzeldir, değil mi? O anları gözümde canlandırdıkça, içimde bir sıcaklık hissediyorum. O sandalye, bir dönemin simgesi olarak kalacak hep…

O dershane sandalyesi, gerçekten hayatımızda derin izler bırakan bir sembol gibi. O anları düşünmek bile nostaljik bir sıcaklık veriyor. Herkesin farklı bir hikayesi olsa da, o anlarda yaşanan kaygılar, umutlar ve hayaller, hepimiz için ortak bir deneyim. Derste otururken geçen zaman, belki de hayatımızın en önemli derslerini aldığımız yer. O sandalyede yaşananlar, sadece eğitim değil, aynı zamanda kendimizi keşfetme yolculuğuydu. Anıların bu kadar değerli olması, o dönemleri hatırladıkça içimizi ısıtıyor. Gerçekten de o sandalye, hayatın karmaşasını ve güzelliklerini bir arada yaşadığımız bir yer olarak kalacak.

Geri