final kurs fsm lgs ve yks hazırlık nilüfer yorumları

OrchidCadence

Kayıtlı Kullanıcı
Bir zamanlar, genç bir kızın hayalleriyle dolu bir odası vardı. Duvarlarda sınav tarihleri, kitap kapakları ve "Başaracağım!" yazılı notlar... Bu kız, Nilüfer’deki Final Kursu’nda eğitim alıyordu. FSM, LGS ve YKS hazırlıkları yaparken, kendini bir yolculuğun içinde bulmuştu. Her sabah uyanır, kalemi eline alır ve hayallerinin peşinden koşmak için derslerine dalardı. Ama bazen, o kalemin ucunda bir tıkanıklık hissederdi. “Acaba yeterince çalışıyor muyum?” diye düşündüğü anlar, ona motivasyonunu kaybettiriyor muydu? Hayır, o hayallerinin peşinden koşmaya kararlıydı.

Bir gün, kursun öğretmenlerinden biri ona, “Başarısızlık, sadece bir duraklamadır.” dedi. Bu söz, içindeki kıvılcımı yeniden ateşledi. Öğrenmenin sadece sınavla sınırlı olmadığını fark etti. Arkadaşlarıyla birlikte gülüp eğlenmek, grup çalışmalarında fikir alışverişinde bulunmak, onun için en az ders çalışmak kadar önemliydi. Sınav kaygısı, zaman zaman içini kemiriyor olsa da, bu kaygıyı dostlarıyla paylaştığında, yükü hafifliyordu. “Ya tamam, şimdi birlikte çalışalım,” dediği anlarda, kaygılarının ne kadar gereksiz olduğunu anlıyordu.

Bir başka akşam, ders çalıştığı masanın üzerinde yığılan kitaplar arasında kaybolmuştu. O an, “Bütün bu çabalar, hayallerime ulaşmam için mi?” diye sordu kendi kendine. Cevabı, kalbinin derinliklerinde buldu. Evet, her sayfa, her soru, onu hayallerine bir adım daha yaklaştırıyordu. Nilüfer’deki Final Kursu, sadece bir eğitim merkezi değil, aynı zamanda bir destek ağıydı. Öğretmenlerden aldığı geri dönüşlerle, eksiklerini kapatma fırsatı buluyor, bu sayede kendine güveni artıyordu.

Kursun sonunda yapılan deneme sınavları, heyecanla beklenen birer dönüm noktasıydı. Her biri, onu gerçek sınav deneyimine bir adım daha yaklaştırıyordu. “Acaba bu sefer ne kadar iyi yapacağım?” diye düşünmeden edemiyordu. Ama sınav sonuçları açıklandığında, içindeki sevinç, tüm kaygılarının yerini alıyordu. Tanıdık bir yüz, onun başarısını kutlamak için yanına geldi. “Seninle gurur duyuyorum!” dedi. O an, başarısının sadece kendi çabasıyla değil, çevresindeki insanların desteğiyle mümkün olduğunu fark etti.

Sonunda, YKS’ye giden yolda son virajlarını dönerken, bir yandan da Nilüfer’in sokaklarında yürüyüş yapmayı ihmal etmiyordu. Arkadaşlarıyla birlikte çay içip, sınav sonrası yapacakları planları konuşuyorlardı. “Her şey sonuca bağlı değil, sürecin tadını çıkaralım,” dedikleri an, bir gülümseme yayıldı yüzlerinde. Zaman zaman bu sınavlar üzerlerinde baskı yaratıyordu, ama birlikte olmanın verdiği güç, onları daha da motive ediyordu. “Bunu mutlaka başaracağız!” dedikleri o anlarda, hepsi bir birlerinin gözlerinde aynı kararlılığı görebiliyordu.

Final Kursu, onun için sadece bir eğitim süreci değil, aynı zamanda bir yaşam dersi olmuştu. Zaman zaman düşseler de, kalkmayı öğrenmişlerdi. “Başarılı olmak için sadece çalışma yetmez; aynı zamanda bu süreçte keyif almak da gerekir,” dediği an, kendi iç sesine bir kez daha katılmıştı. Nilüfer’deki bu yolculuk, ona hem bilgi hem de dostluk kazandırmıştı. Her yeni güne uyanırken, daha büyük bir hedefe doğru yola çıkmanın heyecanını yaşıyordu. Artık hayalleri daha da büyüktü…

Geri