Genelgeden beklentilerimizi site yöneticilerinin izni burada paylaşalım.Genelge yönetmelik aynı konu ile ilgili olsa bile çok farklı tartışma yönleri bulunduğundan karışıklık olmaması için böyle bir başlık açmayı düşündüm.Umarım başlık silinmez ve bu başlık bakanlığın bizi takip ettiğini düşünürsek hakkaniyetli bir genelge çıkarmasına vesile olur.
Bana göre genelgeden çözüme kavuşturulması beklenen konular şöyle:
1- Yönetmeliğin Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formunun Ödüller, Sicil, Ceza kısmında yer alan “En Fazla Üç Adet Olmak Üzere Aldığı Ödüller” ibaresinden kasıtın her birinden üçer tanemi yoksa toplam üç tanemi olduğu konusunun açıklanması ve “En Fazla Birer Tane Olmak Üzere Aldığı Ödüller” olarak değiştirilmesini,
2- Kaymakamlıklarca ve ilçe milli eğitim müdürlüğünce verilen teşekkür belgelerine puan verilmesine rağmen takdir belgelerinin değerlendirmeye alınmaması hakkaniyete aykırılık teşkil edeceğinden ayrıca olası bir davada yürütmesinin durdurulması çok bariz belli olan bu durumun Kaymakamlıklar tarafından verilen takdir belgelerinin de değerlendirmede dikkate alınmasını sağlayacak değişikliğin yapılması,
3- Yönetmelikteki “sınavlarının geçerlilik süresiyle sınırlı olmak üzere daha önce müdür yardımcılığı sınavına katılanlara öncelik tanınacağı” hükmü daha önce sınava girmiş, ancak pratikte sınav puanlarını kullanma imkanı bulamayan veya sınav puanı düzeltilerek daha sonra yeniden belirlenmiş olan adayları mağdur edebileceğinden,
-- 2005 yılındaki sınava girmiş olan, ancak bu sınavdaki bazı hatalı soruların mahkeme tarafından iptal edilmesine bağlı olarak 18/01/2008 tarihinde yapılan değerlendirme sonucu kendilerine yeniden puan verilen adayların sınavlarının geçerlilik süresinin 18/01/2008 tarihinden itibaren hesaplanması, dolayısıyla 2005 yılı sınavına giren adayların da yapılacak olan duyuruda öncelik hakkından yararlanmalarının sağlanması,
- 2006 yılında sınava giren ve 2 yıllık sınav geçerlilik süresi 2008 Temmuz ayında sona erecek olan yönetici adaylarının mağdur olmaması için Temmuz ayından önce bir duyuru yapılması, mümkünse süresinin uzatılması
4.Yer değiştirme ve yeniden atama ile sınav kazanamayan adayların atamaları aynı anda alınan başvurulara göre Ek-2 değerlendirme formuna göre öncelik sınavı kazananlarda olmak üzere yapılması
5.Sınava alınmayan Müdür Yetkili Öğretmenlere bir önceliği verilmesi.Fakat bu öncelik neredeyse hiçbir yerde olmayan C tipi kurum müdürlüğü olmaması.Böyle bir öncelik ve hak değil zulumdur. Müdür yetkili Öğretmenlerde geçen 1 yıl şartı kaldırılmalı,C tipi kurum müdürlüğüne mahkum edilmeden sınavı kazanan adaylarla sınava alınmayan müdür yetkililerin müdür yardımcılığı başvurusu hususunda eşit bir durum oluşturulmasının sağlanması
6.Atamalar genelge çıktıktan sonra 15 gün önce duyuru şartıyla bütün illerde aynı anda başlanması. Tüm açık okulların gösterilmesi
7.Eğitim kurumu yöneticilerinden haklarında yapılan adlî ve idarî soruşturma sonucu hazırlanan raporların yetkili amir ve kurullarca değerlendirilmesi sonucuna göre; Görev yerlerinin değiştirilmesi gerekenlerin il içinde ya da il dışında, durumlarına uygun eğitim kurumu yöneticiliklerine, yöneticilik görevlerine alınır. “ ifadesi kaldırılması
şahsıma göre adaleti eşitliği tesis edici çözüm önerileri ve bakanlıktan beklentisidir.
eğitim uzmanı
yunusxyz