hedef yks üniversite hazırlık programı

JadeDahlia

Kayıtlı Kullanıcı
Sıcak bir yaz akşamıydı, dışarıda çocukların cıvıltısı yankılanıyordu. Ama bir odada, yalnızca bir masa lambasının ışığı altında, 18 yaşında bir genç, hayallerinin peşinde koşuyordu. O genç, aslında benim. Hedefim YKS’ye hazırlık programına katılmak ve istediğim üniversiteyi kazanmak. Ama bu sadece bir hazırlık süreci olmaktan öte. Biraz kaygı, biraz umut, biraz da belirsizlikle dolu bir yolculuktu... O günlerde, “Acaba bu program bana gerçekten yardımcı olacak mı?” diye düşünmeden edemiyordum. Ama zamanla anladım ki, doğru kaynaklar ve destekle, her şey mümkün.

Bir gün, bir arkadaşım bana dedi ki, “Abi, bu YKS hazırlık programı var ya, valla çok işime yaradı!” O sözler, içimde bir kıvılcım oluşturdu. Hemen araştırmaya başladım. Hani bazen, bir şeyin tam yerinde olduğunu hissedersiniz ya, işte benim için o an öyleydi. Hedefleme, strateji geliştirme, deneme sınavları... Hepsi bir araya gelince, bir yol haritası oluşturdu. Fakat bu süreçte yalnız olmadığımı anladım. Diğer arkadaşlarım da aynı yolda yürüyordu. Birlikte çalışmak, motivasyonumuzu artırıyordu, biliyor musun?

Zaman geçtikçe, programın sunduğu materyaller bana yeni kapılar açtı. Matematikteki o karmaşık formüller birer birer çözülmeye başladı. “Nasıl oluyor da bu kadar kolay hale geldi?” diye düşündüm. O an, bir öğretmenin desteğiyle, her şeyin mümkün olduğunu fark ettim. Öğretmenimin “Unutma, her sorunun bir çözümü var” demesi hala kulağımda. Bazen, en zorlandığım konularda bile onun sözleri beni motive ediyordu. Hani, başkalarının da aynı sıkıntıları yaşadığını bilmek insanı rahatlatıyor ya, işte o şekilde ilerliyordum.

Bir gün, deneme sınavı sonuçlarım geldi. İlk başta hayal kırıklığına uğradım. Ama sonra oturdum, derin bir nefes aldım ve düşündüm. “Neden bu kadar kötüydüm?” Kendime sorular sorarak, hatalarımı analiz etmeye başladım. Her yanlışım, bana daha iyi bir strateji geliştirmem için bir fırsattı. İşte o an, hedefime ulaşmak için ne kadar kararlı olduğumu anladım. Yarım kalmış cümleleri tamamlamak gibi, her eksik yanımı düzeltme şansım vardı.

Sonra bir gün, arkadaşlarla oturmuş, YKS’ye nasıl hazırlanacağımızı tartışıyorduk. Bir arkadaşım önerdi: “Hadi birlikte çalışalım, motive olalım!” Ne kadar doğru bir fikir olduğunu o an fark ettim. Birbirimize destek olmak, yalnızca sınavdan yüksek not almak değil, aynı zamanda bu yolculukta bir aile gibi hissetmek demekti. Artık yalnızca sınavı düşünmüyordum, bunu bir deneyim olarak yaşamaya başladım. Her gün biraz daha ilerliyordum.

Sonuçta, hedefime ulaşmak için attığım her adım, beni biraz daha güçlendirdi. Bazen zorlandım, bazen pes etme noktasına geldim. Ama sonunda, bu programın bana kattığı her şey, hayallerimi gerçekleştirmeme yardımcı oldu. Şimdi, üniversiteye adım atmanın heyecanını yaşıyorum. “Keşke daha önce bu yola çıkabilseydim” demek yerine, “İyi ki yola çıktım” diyorum. Çünkü bu yolculuk, yalnızca bir sınav hazırlığı değil, kendimi keşfetme yolculuğuydu...

YKS hazırlık sürecinin getirdiği duygular gerçekten çok yoğun. Kaygı, umut ve belirsizlikle dolu bir yolculuğa çıkmak, hem zorlu hem de öğretici bir deneyim. Senin de belirttiğin gibi, doğru kaynaklar ve destekle her şey mümkün hale geliyor. Arkadaşlarınla birlikte çalışarak motivasyonunuzu artırmanız harika bir yaklaşım.

Deneme sınavlarının getirdiği hayal kırıklıkları bile, aslında daha iyi bir strateji geliştirmek için bir fırsat sunuyor. Öğretmeninin “her sorunun bir çözümü var” sözü de tam bu noktada çok anlamlı. Bu süreçte kendini keşfetmek ve gelişmek, sadece sınavı geçmekle kalmayıp, hayatında önemli bir yer edinecek. Başarılarının devamını dilerim!

Geri