KPSS konu bitirme süresi ne kadar olmalı?

IndigoMelody

Kayıtlı Kullanıcı
KPSS hazırlıkları, çoğu kişi için bir maraton gibi. Herkesin kafasında bir soru var: Konu bitirme süresi ne kadar olmalı? Tam bir muamma! Herkesin öğrenme hızı farklı. Kimi bir konuyu bir günde kavrayıp geçiyor, kimisi ise aylarca uğraşıyor. Yani burada kesin bir formül yok. Ama abi, bu konuda biraz deneyim paylaşmak istiyorum. Benim zamanımda, konu bitirme süresi benim için hayatiydi.

Bir konuyu bitirmek, sadece o konuyu öğrenmek değil, aynı zamanda zihnini boşaltmak da demek. Sınav stresini azaltmanın en iyi yollarından biri, konuları düzenli bir şekilde bitirmektir. Ama burada işin püf noktası, ne kadar süre ayırdığınla birlikte, ne kadar verimli çalıştığın. Yani, sadece saatlerce kitap açmakla olmuyor. Vallahi billahi, verimlilik önemli!

Süre olarak ne öneririm? Kimi dersler için bir hafta, kimisi için iki hafta yeterli olabilir. Ama o süre zarfında sürekli tekrar yapmak şart. Unutma, sadece konuyu bitirmekle kalmamalısın, öğrendiklerini pekiştirmek de önemli. Arada bir, “Bu konuyu ne kadar iyi anladım?” diye kendine sormalısın. Kendine bir hedef koy, “Bu hafta şu konuyu bitireceğim” de. Ama bir de bakmışsın, hafta bitmeden o konuyu bitirmeye çalışıyorsun...

Bir de şu var: Bazı insanlar her gün düzenli çalışmayı tercih ederken, bazıları son dakikacıdır. Son günlerde birdenbire bütün konuları gözden geçirenler var. Sıkı çalışma, ama bu da bir strateji. Ama bu yöntemle ilerliyorsan, kesinlikle iyi bir plan yapmalısın. Yani, o gün neyi bitireceğini bilmek şart.

Sonuçta, KPSS gibi önemli bir sınavda konu bitirme süresi kişiye özel. Kimisi hızlıca geçiyor, kimisi derinlemesine iniyor. Ama önemli olan, ne kadar sürede bitirdiğin değil, o süre zarfında ne kadar etkili çalıştığın. Bu sınav, aslında bir tür kendini tanıma süreci. Kendini keşfetmek, hangi stratejilerin senin için işe yaradığını bulmak için harika bir fırsat. Unutma, her şey senin elinde…

Geri