Ekdersle ilgili soru ve cevaplar

rüya

Kayıtlı Üye
kaç gün rapor alınırsa maaştan kesilmeye başlar.7 gün diye biliyordum

egitimciyiz

Yönetici
evet hocam 1 ocak-31 aralık arası 7 günden sonrakı butun raporlar maaştan kesiliır.

evmur

Kayıtlı Üye
mehmet bey okulunuzla ilgili internet sitesini dikkatli bir şekilde inceledim ama kafama bikaç şey takıldı müsadenizle sormak istiyorum...
  --sitede yayınladığınız ek ders hesaplama çizelgesini kaydettim ve açtığımda sadece ek ders saatini yaz diye bir buton gördüm . hesaplamayı anlayamadım.ek ders hesaplama ile ilgili bilgi verebilirmisiniz.ben matematik öğretmeniyim ve okulda toplam 24 saat ek dersim var.
  --ben 6 yıllık bir öğretmenim ve bu yıl il dışı tayin isteyecem.yolluk alabilecekmiyim?
                                        TEŞEKKÜRLER...

egitimciyiz

Yönetici
hocam ekdersle ılgılı sorunuzu acarsanız size yardımcı olabılırım.ayrıca yolluk alabılırsınız malum mahkemeler buna musade edıyor artık.

evmur

Kayıtlı Üye
mehmet bey ek ders olayı ile ilgili sevk aldığımzda(ayda 4 kez) ek dersimizin kesilmediğini biliyorum.ek derslerin artık hafta bir bütün olarak hesaplandığınıda biliyorum ama kafama takılan şey şu bu bütünlükten kastedilen şey nedir?örneğin ben branş öğretmeniyim ve aylık 15 saat maaş karşılığı haftada toplam 24 saat derse giriyorum (haftada 1 saatte kulüb dersine giriyorum)ve ek dersin nasıl hesaplandığını tam bilmiyorum bazı aylar hesapladığım gibi ek ders ücreti alamıyorum.yolluk olayına gelecek olursak geçmişe yönelik mahkeme kararıyla yolluk almıştım ama ben şunu merak ediyorum 2008 yılından itibaren il dışı tayinim çıktığı taktirde mahkeme yoluna başvurmadan yolluk alabiliyormuyum artık?

egitimciyiz

Yönetici
değerlı hocam haftalık gırmıs olduğunuz dersi toplamından hesap edıyoruz.mesela 24 saatın

15 maas
9 ekders
2  10/1(yanı planlama ücreti)

2 haftada bır de 2 saat (eğer sadece kulube gırıyorsan )alacaksın yanı

bır hafta 11
bır hafta (yanı kulubun bulunduğu hafta)13 saat ekders alacaksınız.

evmur

Kayıtlı Üye
peki hem kulübe hemde rehberlik dersine giriyorsam ek ders olayı şu durumda her hafta 13 saat oluyor dimi hocam?aslında ne sormak istediğimi anlatamadım sanırım hocam şimdi ben haftada kaç saat ek ders aldığımı biliyorum.benim programım şöle hocam:
pzt:4 saat
salı:4 saat
çar:4 saat +son ders kulüp
per:6 saat
cuma:6 saat
örneğin;pazartesi,salı ve çarşamba rapor aldım derslere giremedim.
bu durumda haftada kaç saat ek ders alabiliyorum ve 1 saatlik ek ders ücreti tam olarak ne kadar hocam?ve ayrıca hocam rapor alınan haftada raporun bittiği ertesi gün hasta oldunuz ve okula gidecek durumda değilsiniz hani rapor yeni bitmişken ertsi gün okula gitmeme gibi bir lüksünüz varmı acaba?

egitimciyiz

Yönetici
hocam pzt salı cars toplam 12 saat gırmezsenız

12 sat gırmıs olursunuz o zmankı maas karsılığını da doldurmamıs olursunuz o yuzden sadece 1 saat 10/1 yanı planlama alırsınız o kadar.

ayrıca rapaor aldığınız surece gelemeyebılırısınız ama yılda 7 gunden sonrakı raporlar maasınızdan kesılır.

evmur

Kayıtlı Üye
örneğin sadece pazrtesi günü gelmezsem toplam kaç saat ek ders olur?ve 1 saat  ek ders ücreti tam olarak ne kadar hocam? 5 ytl mi 5,5 ytlmi tam olarak nedir acaba?ve hocam şu rapor olayını tam anlayamadınız galiba rapor aldığım sürece gelemeyebilirim ama ya raporun bittiği hemen ertesi gün tekrardan rahatsız olursam okula gitmeyebilirmiyim yani rapor sonrasında sevk olabiliyormu demek istemiştim?bu inanınki son sorum:)) şu yolluk olayı hocam mahkemeye verilmeden bu sene il dışı tayinim olursa yolluk alabilecekmiyim (mahkemeye vermeden)

egitimciyiz

Yönetici
hocam ınsanlık halı tabıkı sevk alarak okula gıtmeyebıllrısınız hıc bır sınırlama olamaz.ayrıca ilk mesajdada soyledığım gıbı ilk atama harıc kadrolu tum öğretmenler yolluk alabılır.

evmur

Kayıtlı Üye
çok teşşekürler kusura bakmayın sizi sorularımla sık boğaz ettim.ii akşamlar...

adana01

Kayıtlı Üye
arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
hafta içinde il düzey belirleme sınavı için başka bir okula kymkm grvldrmsi ile giden sınıf öğrt. öğleden sonra de kendi okulunda 2 saat de dersine girmiştir.o hafta o sınıf öğrtmni kaç saat ekders alır?

alev1103

Kayıtlı Üye
mehmet hocam bende size bir soru sorabilirmiyim ist da bir ilköğretimde anasınıfı öğretmenliği yapıyorum 12,30 da giriyorum 17.00 de çıkıyorum kaç saat ekders alırım acaba daha önce kız meslek lisesinde ve bağımsız anaokulunda çalışmıştım o yüzden ilköğretimlerin durumunu pek bilmiyorum şimdiden teşekkürler

egitimciyiz

Yönetici
hocam ılköğretim okullarında diğer öğretmenlerın alacağı yanı 15 saat ekders alabılırsınız

alev1103

Kayıtlı Üye
teşekkür ederim hocam daha sonra başka sorularım olursa yine rahatsız edebilirmiyim

egitimciyiz

Yönetici
hocam sızı sadece sor ıcın değil her anlamada katkı için her zaman bekliyoruz.bu sitedeki şu an için en buyuk sıkıntımız soru sorulup katkıda bulunulmaması.umarım siz bunu değiştırırsınız