Eş Durumu

syalcin

Kayıtlı Üye
Merhabalar.  ben kütahya merkezde dpü'de öğretim üyesiyim. eşim gediz ilçesinde öğretmen. üç yıldır normal dönemlerde tayin istiyoruz.ancak il merkezinde norm kadro açığı bulunmadığından tayini yapılmıyor. bu yıl eş durumu özründen tayin istemeye çalıştık. ancak eşimin gidebileceği tek okul var orada da norm kadro açığı olmadığından sistem bize tercih edecek bir okul göstermiyor. ayrıca il milli eğitim emrine de tayin yapılamıyor. anlayacağınız internet üzerinden başvuru yapamıyoruz.
şimdi sizlerden soracağım.
- ben 2547'ye tabi öğretim üyesi olarak eşimin il içi eş özrüne dayalı tayinini isteyemeyecek miyim?
- eş durumu özrü norm kadroya takılıyor mu?
- ne yapabilirim?
şimdiden teşekkür ederim.

C

cendere

Ziyaretçi
sayın hocam yer değiştirme yönetmeliğine bi bakın :)

http://www.egitimciyim.net/forum/index.php?topic=5574.0

mayne

Çalışkan Üye
onun ikinci versiyonu kılıç hocam sabreden drviş muradına ermeden gebermiş derler bizde de ama inşallah sizinki doğrudur:))))))))

mayne

Çalışkan Üye
mehmet hoca nerde bu arada arkadaşlar sesi soluğu çıkmıyo tatile mi çıktı acaba

KILIÇ

Bilge Üye
yok umudunuzu kaybetmeyin umudunu kaybeden herşeyini kaybeder.

d.aydin

Kayıtlı Üye
arkada?lar benim e?im asker ve elaz?? kovanc?lar ilçesine tayin oldu. Ben de e? durumundan tayin ba?vurusunda bulundum  fakat ba?vurularda sistemde sürekli problem olu?tu?u için aç?k olan okullar? ilsiste göremedik ve sadece ilçeyi i?aretleyip onaylad?k. Bu durumda atama  nas?l yap?l?yor. Bilgisi olan varsa payla??rsa sevinirim.
?imdiden te?ekkürler...........

egitimciyiz

Yönetici
değerli hocam siz büyük ihtimal ilçe emrine verilmeyi işaretlemissiniz.ilk önce atamanız oraya yapılır daha sonra eşinizin yanına atanırsınız.

d.aydin

Kayıtlı Üye
Mehmet hocam bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, içimi rahatlattınız

kulvarım

Kayıtlı Üye
hocam saygılar benim sorum biraz farklı ama cevaplarsanız sevinirim ben kayseride özel bir dershane sahibiyim yani bağkurluyum eşim memur adayı kpss3 den 92 aldı muhtemelen atanma durumu var bizim eş durumu tayin haklarımız (varsa) nasıl şimdiden önlem olarak ne yapabilirim 

egitimciyiz

Yönetici
değerki hocam eşiniz 1 yıl çalışmadan es durumu tayın ısteyemezsınız maalesef

d.aydin

Kayıtlı Üye
arkadaşlar ben eş durumu özründen başvuru yaptım daha önce de belirttiğim gibi sistem açılmadı ve okulları göremedik bu nedenle sadece il ve ilçeyi işaretlememiz ve tercih dışı atanmak istemiyorum şıkkını işaretlememizi milli eğitim söyledi ve o şekilde başvuru yaptık ve atamam gerçekleşmedi, bu durumda şubat ayını mı beklemem gerekiyor yoksa başka bir çözüm olabilir mi? bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

egitimciyiz

Yönetici
değerli hocam siz de bılıyorsunuz ki özür atamaları meb tarafından merkezi olarak yapılmakta .bu yüzden bir daki atamaları beklemenız gerekmekte.

nuyhuy

Kayıtlı Üye
arkadaşlar bu saatten sonra bakanlık onaylamaz galiba benim başvuru yattı galiba başvuramıyorum bakanlık onayı yüzünden ne yapcam yaaa yardım edin ?

egitimciyiz

Yönetici
hocam basvurunzu yapmıssanız ve evreklarınız da sıkıntı yoksa neden olmasın ki?

musti06

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar Eş Durumuna Ağustosta Başvuracağım...yönetmelikteki Bütün Şartları Taşıyor Eşim..ancak Zorunlu Hizmetimi Yapmadım Ve Eş Durumunun Devam Edebilmesi İçin Ne Şartları Arıyorlar..?malum Özel Şirketlere Güven Olmuyor Mesela Eşim Altı Ay Kadar İşten Ayrıldı Ancak Yeniden Başladı.bu Durum Özrümün Devam Etmesinin Sağlar Mı Ya Da Rotasyona Mı Tabi Olurum..ve Ya Eş Durumunun Devam Etmesi İçin Bir Yıl İçinde Ne Kadar Çalışması Gerekiyor...teşekkürler...

egitimciyiz

Yönetici
Hocam Durumunuzkonusunda Fazla Ayrıntı Vermediğiniziçin Sizin İçin Ilgılı Yeri Buraya Koyuyorum.durumunuzu Açıklarsanız Buna Göre Daha Fazla Yardımcıolabilirim.

b. Eş Durumu Özrü
1. Kimler Başvurabilecek
öğretmenlikte Ve Devlet Memurluğunda Adaylıklarının Kaldırılmış Olması Şartıyla
öğretmenler;
1- Eşi, Yer Değiştirmek İstenilen Yerde Sosyal Güvenlik Kurumuna Bağlı Olarak Çalışanlar,
2- Eşleri İş Değişiklikleri Nedeniyle Farklı Statüde Geçen Hizmetleri Birlikte
değerlendirileceğinden Son İki Yıllık Süre İçinde Farklı Sosyal Güvenlik Kurumuna Bağlı Olarak
çalışanlar,
3- Eşleri Ssk Veya Bağ-kur’a Bağlı Olarak Çalışanlardan Muvazzaf Askerlik Hizmetini
yerine Getirmek Üzere Askere Alınanların, Asker Dönüşü Çalışmaya Başlaması Hâlinde Sigortalılık
süresi Dolmamışsa, Askerlikte Geçen Süreyi Borçlanarak Dolmayan Sigortalı Süresini Tamamlamış
olanlar,
4- Eşleri Ülke Genelinde Faaliyet Gösteren Ancak Merkezi Bir İlde Yerleşik Olan Şirketlerde
çalışanların, İş Merkezinin Dışında Bir İş Yerlerinde Çalışıyor Olması Hâlinde Bu İş Yerinin
faaliyette Olduğuna Dair Belgesini,
a) Anonim Şirketlerde Çalışanların, İşyerinden,
b) Diğer Şirketlerde Çalışanların, Vergi Dairesinden, Belediyeden Veya İlgili Meslek
kuruluşlarından Alanlar,
5- 506 Sayılı Kanunun 20’nci Maddesine Göre Bankalar İçin Kurulmuş Olan Özel Emeklilik
sandığına Tabi Olarak Çalışanlar,
6- Eşi, Avukat Olup Baroya Kayıtlı Olup Topluluk Sigortası Ödeyenler,
7- Eşi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü Maddesinin (b) Bendi
kapsamında Sözleşmeli Olarak Çalışanlar,
8- Eşi, Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliğinde Çalışanlar
eş Durumu Özründen Yer Değişikliği İsteyebileceklerdir.
2.başvuruda Bulunacaklardan İstenecek Belgeler
2.1. Eşi; Kamu Kurum Ve Kuruluşları Dışında 506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu
kapsamında Sigortalı İşçi Statüsünde Çalışanlardan;
(http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/mevzuat/metinx.asp?mevzuatkod=1.5.506&sourcexmlsearch=)
1- Eşinin Çalışmakta Olduğu İş Yerinden Alınacak Görev Yeri Belgesi,
2- Eşinin Çalışmakta Olduğu İşyerinin Çalışır Durumda Olduğunu Gösterir Bağlı Bulunduğu
vergi Dairesinden Veya İlgili Meslek Teşekkülünden Alınacak Belge,
3- Başvuru Tarihinde Eşinin Sigortalılığının Hâlen Devam Ettiğini Gösterir Belge,
2.2. Eşi; 1479 Sayılı Esnaf Ve Sanatkârlar Ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal
sigortalar Kurumu Kanunu (bağ-kur) Kapsamında Çalışanlar İle 2926 Sayılı Tarımda
kendi Adına Ve Hesabına Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kanunu Kapsamında Tarımsal
faaliyette Bulunanlardan;
(http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/mevzuat/metinx.asp?mevzuatkod=1.5.1479&sourcexmlseelarch=)
(http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/mevzuat/metinx.asp?mevzuatkod=1.5.2926&sourcexmlsearch=)
1- Eşinin İş Yerinin Çalışır Durumda Olduğunu Gösterir Vergi Dairesinden Alınacak Belge
(tarımda Kendi Hesabına Çalışanlar İçin İlgili Kurum / Kuruluşlardan Alınacak Faaliyet
belgesi),
2- Başvuru Tarihinden İtibaren Eşinin Geriye Dönük İki Yıllık Süre İçinde En Az On İki Ay
sigortalı Hizmeti Olduğuna Ve Sigortalılığının Hâlen Devam Ettiğine İlişkin Belge,
3- Prim Borcunun Bulunmadığını Ya Da Borcunun Taksitlendirildiğini Gösterir Belge
istenecektir.
9
2.3. Herhangi Bir Sosyal Güvenlik Kurumundan Emekli Olduktan Sonra Ara
vermeden Çalışmaya Devam Edenlerden;
yönetmelikte Belirtilen Belgelerin Yanı Sıra Emekli Olduklarına Dair Belge İle Destek Primi
ödediğine İlişkin Belge,
2.4. Emekli Olduktan Sonra Ara Verenlerden;
son İki Yıl İçinde Önceki Sigortası İle Destek Pirimi Toplamı 360 Gün Olduğuna Dair Belge
istenecektir.
3. Başvuruda Yapılacak İşlemler
eş Durumu Özrüne Dayalı İl İçi Ve İller Arası Başvurular, Yer Değiştirme Takviminde
belirtilen Dönemlerde;
1- Elektronik Başvuru Formuna, Http://ilsis.meb.gov.tr Adresinden Kullanıcı Adı Ve
şifreyle Girilecektir.
2- Elektronik Başvuru Formu Doldurulacaktır.
3- Form Doldurulurken, Eş Durumu Özrüne İlişkin Bütün Belgeler Uygun Olarak
düzenlenmiş Olması Gereklidir.
4- Düzenlenen Belgelerle Birlikte Doldurulan Elektronik Başvuru Formunun Çıktısı
alınacak Ve Onay İşlemleri İçin Eğitim Kurumu Müdürlüğüne Gidilecektir.
5- Eğitim Kurumu Müdürlüğü, Belgeleri İnceleyip Kılavuzdaki Şartlara Uygun Olanları
onaylayacaktır.
6- İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ve Bakanlıkça Yetkilendirilmiş
personelce De (gerektiğinde Tereddüt Edilen Belge İnternet Ortamında İstenecek Ve Tereddüt
giderildikten Sonra) Onaylanacaktır.
7- Onay Birimlerinin Onay İşlemini Süresi İçinde Tamamlamalarından Sonra Başvurular
değerlendirmeye Alınacaktır.
başvuru Onay İşlemleri, İnternet Aracılığıyla Öğretmenler Tarafından Takip Edilebilecektir.
değerlendirme Sonuçları, Http://personel.meb.gov.tr Adresinde Yayınlanacaktır.

musti06

Kayıtlı Üye
Hocam İlginize Teşekkür Ederim...ben Ankaraya Eş Özründen Tayin İsteyeceğim..zorunlu Hizmetimi Yapmadım..eşim Özel Bir Şirkette Çalışıyor.tayin Olduktan Sonra Yanlış Bilmiyorsam Benden Her Sene Eşimin Hala Çalışıyor Olduğuna Dair Belge İsteyecekler.işte Bu Belgelerde Ne Gibi Şartlar Arıyorlar?sonraki Senelerde Özrümün Devam Etmesi İçin Eşimin Bir Yıl İçerisinde Ne Kadar Çalışması Gerekiyor..?malum Özel Şirketlere Güven Olmuyor..şimdiden Teşekkür Ediyorum..